Do ľudí na autobusovej zastávke v Izraeli narazila dodávka. Polícia má podozrenie, že ide o teroristický útok

dnes 09:50 , Aktualizované: dnes 15:50

Jeden človek prišiel o život a desiatky ďalších utrpeli zranenia, keď na rušnej križovatke v centrálnom Izraeli neďaleko Tel Avivu v nedeľu ráno narazil kamión do autobusovej zastávky.

Jeden človek prišiel o život a desiatky ďalších utrpeli zranenia, keď na rušnej križovatke v centrálnom Izraeli neďaleko Tel Avivu dnes ráno narazil kamión do autobusovej zastávky.

Auto neutralizovali civilisti

Okolnosti incidentu vyšetruje polícia, ktorá má podozrenie, že išlo o teroristický útok, napísal server The Times of Israel (ToI). Vodiča vozidla podľa polície zasiahli a "neutralizovali" ozbrojení civilisti.

Zranenia podľa izraelskej zdravotníckej služby utrpelo 32 ľudí, z toho v šiestich prípadoch sú zranenia vážne.

Jeden zo zranených zomrel po prevoze do nemocnice. Mnoho z obetí podľa izraelských médií tvoria starší ľudia, ktorí vystupovali z autobusu a mali v pláne navštíviť neďaleké múzeum.

List Haarec napísal, že vodič kamióna bol izraelský Arab a že bol na mieste zastrelený. Polícia podľa listu vyšetruje, či mal komplicov.

Teroristická skupina Hamas po incidente vydala vyhlásenie, v ktorom uviedla, že išlo o "hrdinský útok" pri veliteľstve izraelskej spravodajskej služby Mossad, napísal ToI.

K útoku sa Hamas priamo neprihlásil, ale označil ho "za prirodzenú reakciu na zločiny sionistickej okupácie na palestínskom ľude v Pásme Gazy, na Západnom brehu Jordánu a v Jeruzaleme".

Incident sa stal pri glilotskej križovatke neďaleko Herzlija. V oblasti sídli veliteľstvo izraelskej rozviedky Mossad a niekoľko spravodajských jednotiek izraelskej armády, vrátane vysokopostavenej jednotky 8200, uviedol server ToI.

Témy: Izrael nehoda
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok