Prípad únosu študentky Sone sa môže znovu otvoriť. Súd rozhodne v novembri

dnes 17:15

O návrhu prokurátora na povolenie obnovy konania v prípade únosu a intoxikácie študentky Sone má Mestský súd Bratislava I rozhodnúť 11. novembra. Vyplýva to z informácií, ktoré potvrdil hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak.

nezvestná študentka Soňa
Foto: Facebook/Iconito, Pohotovostný pátrací tím

"V predmetnej trestnej veci bol vytýčený termín verejného zasadnutia na rozhodovanie o návrhu na povolenie obnovy konania na dátum 11. novembra 2024," priblížil Adamčiak.

Nové skutočnosti

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka v júli informoval o návrhu prokurátora na obnovu konania z dôvodu nových skutočností týkajúcich sa posudzovania otázky nepríčetnosti obvineného.

"Dôvodom podania návrhu na povolenie obnovy konania je, že po zastavení trestného stíhania vyšli najavo nové skutočnosti, týkajúce sa posudzovania otázky nepríčetnosti obvineného ako okolnosti vylučujúcej jeho trestnú zodpovednosť, prokurátorovi skôr neznáme, ktoré by mohli samy osebe alebo v spojení so skutočnosťami a s dôkazmi už skôr známymi viesť k záveru, že dôvody na zastavenie trestného stíhania voči I. P. tu neboli," uviedol Žilinka.

Našli ju v bezvedomí a intoxikovanú

Polícia prijala oznámenie o nezvestnosti študentky minulý rok v septembri. Našli ju v bezvedomí a intoxikovanú pri nemocnici v bratislavskej Petržalke.

Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky obvinil vtedy 54-ročného Ivana P. z Bratislavy zo zločinu znásilnenia a z prečinu obmedzovania osobnej slobody. Súd vzal obvineného do väzby.

Koncom apríla zastavila prokurátorka bratislavskej krajskej prokuratúry voči Ivanovi P. trestné stíhanie pre jeho duševnú chorobu. Súd vtedy vydal predbežný príkaz na jeho umiestnenie do zdravotníckeho zariadenia.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok