Ústavný súd prijal sťažnosť študentky Sone. Vyšetrovanie záchranára obvineného z jej znásilnenia by sa mohlo opäť otvoriť

Ústavný súd SR prijal na ďalšie konanie sťažnosť študentky Sone, ktorá sa týka zastavenia stíhania záchranára obvineného zo znásilnenia, píšu o tom tvnoviny.sk.

nezvestná študentka Soňa
Foto: Facebook/Iconito, Pohotovostný pátrací tím

Televízia Markíza informovala, že študentka žiada o zrušenie rozhodnutia generálnej prokuratúry, ktorá odmietla jej sťažnosť na zastavenie stíhania údajnému páchateľovi z dôvodu nepríčetnosti.

Ak by súd rozhodol v prospech študentky, vyšetrovanie by sa opäť otvorilo a trestné konanie by pokračovalo.

Prípad unesenej študentky

V septembri minulého roka otriasol Slovenskom prípad unesenej študentky Sone. V prípade obvinili záchranára, ktorý študentku počkal pred domom, vpichol jej omamnú látku, odniesol do svojho auta a odviezol ju na miesto, kde ju držal 25 hodín.

Študentku po jednom dni objavili pred petržalskou nemocnicou. Na ďalší deň podozrivého záchranára zadržali a obvinili zo znásilnenia.

Ako sa pre Markízu vyjadril právny zástupca študentky Ondrej Urban, teší ho, že Ústavný súd SR prijal ďalšie konanie ústavnú sťažnosť klietky voči uzneseniu Generálnej prokuratúry SR.

"V prípade úspechu by to mohlo znamenať reálne otvorenie toho času právoplatne zastavenej trestnej veci pre údajnú nepríčetnosť a vykonávanie nových dôkazov voči možnému páchateľovi a následne aj jeho postavenie pred súd," dodal.

Pozrite si archívnu reportáž z 24. júla 2024 o prípade študentky Soni.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok