Vpichol jej injekciu a odniesol ju do auta. Súd rozhodol o záchranárovi, ktorý vlani uniesol študentku Soňu

18.6.2024 09:31

Muž nebol v čase skutku príčetný, prokurátorka vyšetrovanie prípadu znásilnenia zastavila. Sudca posiela záchranára do ústavnej liečby.

Liečebňa
Foto: Profimedia

Sudca rozhodol o osude záchranára, ktorý uniesol študentku Soňu.

Ako informovala televízia Markíza, sudca v utorok (18. 6.) mužovi nariadil ústavnú liečbu v súlade s odporúčaním znalkyne.

Celý prípad sa začal vyšetrovať ako prípad znásilnenia, avšak koncom mája ho prokurátorka zastavila, keďže expertné posudky ukázali, že záchranár nebol v čase skutku príčetný a trpel duševnou poruchou.

Omámil ju a uniesol

V septembri minulého roka otriasol Slovenskom prípad unesenej študentky Sone. V prípade obvinili záchranára, ktorý študentku počkal pred domom, vpichol jej omamnú látku, odniesol do svojho auta a odviezol ju na miesto, kde ju držal 25 hodín.

Študentku po jednom dni objavili pred petržalskou nemocnicou. Na ďalší deň podozrivého záchranára zadržali a obvinili zo znásilnenia.

Vyšetrovanie zastavili

O niekoľko mesiacov neskôr, nastal v prípade zvrat. Záchranár sa pred súd nepostavil, vyšetrovanie zastavili.

​„Trestné stíhanie bolo uznesením dozorujúcej prokurátorky Krajskej prokuratúry Bratislava zastavené. Dôvodom rozhodnutia o zastavení trestného stíhania I.P. bola skutočnosť, že tento v čase spáchania oboch skutkov v dôsledku duševnej choroby, ktorou trpel, nevedel ovládať svoje konanie a ani rozpoznať nebezpečenstvo svojho protiprávneho konania," uviedla v tom čase hovorkyňa Krajskej prokuratúry Bratislava Gabriela Kováčová.

Hovorkyňa tiež dodala, že vo veci bol súdom vydaný predbežný príkaz na umiestnenie obvineného do zdravotníckeho zariadenia. Je na psychiatrii.

Viac k prípadu sa môžete dozvedieť aj v rozhovore zo 6. októbra 2023.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok