Zvrat v prípade unesenej a znásilnenej študentky. Obvinený záchranár sa pred súd nepostaví

29.5.2024 16:20

V septembri minulého roka otriasol Slovenskom prípad unesenej študentky Sone. V prípade obvinili záchranára, ktorý študentku počkal pred domom, vpichol jej omamnú látku, odniesol do svojho auta a odviezol ju na miesto, kde ju držal 25 hodín.

putá
Foto: Profimedia

Študentku po jednom dni objavili pred petržalskou nemocnicou. Na ďalší deň podozrivého záchranára zadržali a obvinili zo znásilnenia.

V súčasnosti, o niekoľko mesiacov neskôr, nastal v prípade zvrat, informujú tvnoviny.sk. Záchranár sa pred súd nepostaví, vyšetrovanie zastavili.

Duševná choroba

„Trestné stíhanie bolo uznesením dozorujúcej prokurátorky Krajskej prokuratúry Bratislava zastavené. Dôvodom rozhodnutia o zastavení trestného stíhania I.P. bola skutočnosť, že tento v čase spáchania oboch skutkov v dôsledku duševnej choroby, ktorou trpel, nevedel ovládať svoje konanie a ani rozpoznať nebezpečenstvo svojho protiprávneho konania. Tento záver vyplynul z vykonaného pomerne rozsiahleho znaleckého dokazovania,“ uviedla pre spravodajský portál TV Markíza hovorkyňa Krajskej prokuratúry Bratislava Gabriela Kováčová.

Hovorkyňa tiež dodala, že vo veci bol súdom vydaný predbežný príkaz na umiestnenie obvineného do zdravotníckeho zariadenia. Je na psychiatrii.

Pozrite si, ako sme sa tejto téme venovali vo vysielaní v októbri 2023.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok