Influencer riskoval život počas hurikánu Milton pre kliky a peniaze. Za správnu cenu by som si to zopakoval, vyhlásil

12.10.2024 13:47

Kým milióny obyvateľov Floridy utekali pred hurikánom Milton, Mike Smalls Jr. sa odvážil vyjsť do extrémnych vetrov v Tampe. So sebou mal nafukovací matrac, dáždnik a balíček instantných rezancov.

Mike Smalls stream
Foto: Reprofoto/Kick/MikeSmallsJr
Zábery zo živého vysielania ukazujú záplavy, keď hurikán zasiahol Floridu.

V stredu večer, keď búrka udrela na americký štát, začal livestreamovať na platforme Kick. Povedal svojim online sledujúcim, že ak dosiahne 10-tisíc zhliadnutí, vrhne sa so svojím matracom do vody. Na konanie upozornil portál BBC.

Keď dosiahol tento cieľ, skutočne to vykonal. Potom sa však začal obávať: „Vietor začal silnieť a neviem plávať… takže som sa musel chytiť stromu.“

Oblasť bola pod príkazom na evakuáciu, čo znamenalo, že miestni úradníci odporučili obyvateľom opustiť svoje domovy kvôli vlastnej bezpečnosti.

Záznam má vyše 60-tisíc zhliadnutí

Mikov hodinu trvajúci livestream z Tampy Bay má viac ako 60-tisíc zhliadnutí na platforme Kick a bol zdieľaný na iných sociálnych sieťach, vrátane X.

Livestreaming, čiže natáčanie v reálnom čase, sa stáva čoraz lukratívnejším pre obsahových tvorcov, ktorí sa snažia rýchlo zarobiť peniaze.

Avšak takéto livestreamy môžu zahŕňať nebezpečné kaskadérske kúsky, keďže obsahoví tvorcovia sa snažia vyniknúť v čoraz konkurenčnejšom prostredí.

Mnohí ľudia kritizovali Mikovo správanie na sociálnych médiách, naznačujúc, že riskuje svoj život pre zisk kliknutí.

Za "správnu cenu" by si to zopakoval

On sa však vrátil bezpečne a povedal, že by si ten riskantný kaskadérsky kúsok zopakoval, „ak bude cena správna“.

Na otázku ohľadom kritiky priznal, že to, čo urobil, je „kontroverzné“ a uznáva, že niektorí môžu považovať jeho činy za riziko nielen pre seba, ale aj pre tých, ktorí by ho mohli zachraňovať.

Dodal však: „Z pohľadu obsahového tvorcu ľudia radi vidia akčné veci.“

Polícia floridského mesta Tampa v oznámení uviedla: „Ignorovanie povinných evakuačných príkazov ohrozuje životy. Keď jednotlivci tieto varovania prehliadajú, ohrozujú nielen svoju bezpečnosť, ale aj vytvárajú ďalšie výzvy pre záchranárov, ktorí neúnavne pracujú na záchrane životov. Úmyselné vystavenie sa nebezpečenstvu môže odkloniť kritické zdroje a oneskoriť životne dôležité záchranné operácie pre iných.“

Stovky ľudí zomreli počas tohtoročnej hurikánovej sezóny, ktorá zdevastovala časti juhovýchodného pobrežia USA.

Milióny boli nútené evakuovať sa, keď hurikán Milton, ktorý dosiahol vrchol ako búrka 5. kategórie, zasiahol vo štvrtok floridské pobrežie.

Pri búrke zomrelo najmenej 16 ľudí, milióny sú stále bez elektriny a tisícom museli pomáhať záchranári, keď sa voda dostala do domov.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok