Influencer riskoval život počas hurikánu Milton pre kliky a peniaze. Za správnu cenu by som si to zopakoval, vyhlásil

12.10.2024 13:47

Kým milióny obyvateľov Floridy utekali pred hurikánom Milton, Mike Smalls Jr. sa odvážil vyjsť do extrémnych vetrov v Tampe. So sebou mal nafukovací matrac, dáždnik a balíček instantných rezancov.

Mike Smalls stream
Foto: Reprofoto/Kick/MikeSmallsJr
Zábery zo živého vysielania ukazujú záplavy, keď hurikán zasiahol Floridu.

Mike patrí k mnohým obsahovým tvorcom na platformách sociálnych médií, vrátane Kicku a TikToku, ktorí livestreamujú a zarábajú peniaze na vykonávaní nezodpovedných kaskadérskych kúskov a riskovaní svojich životov počas hurikánov.

Livestreaming je pre Mika celodenná práca. Na jeho profile sú zverejnené aj predchádzajúce kaskadérske kúsky, ako napríklad odpálenie ohňostroja v spálni a obťažovanie personálu v rýchlom občerstvení.

Jeho plán na livestreamovanie hurikánu Milton bol: „Získať pekné klipy, a ak sa veci stanú príliš divokými, môžem jednoducho streamovať svoju malú päť- až desaťminútovú prechádzku domov.“

Riskoval aj cez hurikán Helene

Nebolo to prvýkrát, čo sa vystavil nebezpečenstvu. Niekoľko týždňov pred príchodom hurikánu Milton sa vybral von do hurikánu Helene - ktorý tiež zasiahol Floridu - so stanom a livestreamoval viac ako päť hodín.

Natáčal sa na svojom telefóne, ako drží stan v podchode, pričom hovoril, že „prežije hurikán. Prečo? Aby pobavil ľudí“.

Len pár metrov od neho sa oceán rozbíjal o prekážky. „Mojou prácou je len zabávať a premýšľať nad kreatívnymi vecami, ktoré pobavia moju komunitu. A ak sa ľuďom to, čo robím, páči, rešpektujem to,“ povedal a dodal, že je potrebné zvážiť a „robiť veci na vlastné riziko“.

Platformy ako Kick ponúkajú stimuly: peniaze za počet zhliadnutí, ktoré streameri získajú, a taktiež dobrovoľné peňažné dary od divákov.

Smalls Jr. nešpecifikoval, koľko peňazí zarobil z tohto konkrétneho livestreamu, ale povedal, že metriky sa líšia medzi streamermi, pričom niektorí zarábajú 300 až 400 dolárov (od 274 do 365 eur) za hodinu.

Dodal, že zarobil dosť peňazí z posledného streamu na zaplatenie niekoľkých účtov.

Tvrdí, že bezpečnosť berie veľmi vážne

Môže sa zdať, že Mike robí čokoľvek pre zhliadnutia, ale tvrdí, že bezpečnosť berie veľmi vážne. Napriek tomu, že nevie plávať, trvá na tom, že si riziká zvážil. Hovorí s odvahou po prežití prírodnej katastrofy: „Zostal som tu, nezomrel som a chillujem.“

Na otázku BBC o nezodpovednom konaní influencera platforma Kick odpovedala, že je „silne zameraná na tvorcov a neovplyvňuje obsah, ktorý sa rozhodnú streamovať. Ak však tento obsah porušuje naše podmienky služby alebo je nezákonný, môžeme uložiť zákaz alebo pozastavenie.“

Nereagovali na otázku, či konanie Smalls Jr. porušuje ich konkrétne pokyny komunity, ktoré uvádzajú: „Bezpečnosť na prvom mieste: Uprednostňujte bezpečnosť seba, svojho publika, verejnosti a všetkých ostatných zúčastnených.“

TikTok povedal BBC, že ich pokyny na monetizáciu uvádzajú, že niektoré obsahy nie sú spôsobilé na zarábanie peňazí prostredníctvom funkcií LIVE, vrátane „obsahu, ktorý klame alebo manipuluje ostatnými... zneužíva kontroverzné otázky na prilákanie divákov alebo zneužíva utrpenie zraniteľných ľudí“.

Mikov profil - a jeho hurikánový obsah - je stále dostupný. Keď sa ho spýtali na ohrozenie životov záchranárov, Smalls Jr. povedal, že vie, do čoho ide. „Nehodlám sa nechať zachraňovať,“ povedal.

„Ak by som šiel do ďalšieho hurikánu? Fajn. Nemusíte nič robiť. Nechcem ohroziť váš život. Nie.“

Pozrite si aj reportáž z 12. októbra o následkoch hurikánu Milton:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok