Výjazdové rokovanie v Modre: Vláda sa bude zaoberať regiónom i výnosom z emisných kvót

dnes 06:37

Analýza sociálno-ekonomickej situácie a vybraných problémov okresov Malacky a Pezinok s návrhmi na zlepšenie v sociálnej a hospodárskej oblasti bude prioritným bodom ďalšieho výjazdového rokovania vlády. V stredu predpoludním sa aj za účasti predstaviteľov samospráv uskutoční v Modre.

20242102_vlada17_13021835.jpg
Foto: TASR/Jaroslav Novák

Rokovanie vlády

Témou rokovania bude aj prerozdelenie výnosu získaného z dražieb emisných kvót. Environmentálny fond (EF) bude mať v budúcom roku z týchto zdrojov k dispozícii vyše 284 miliónov eur.

Vláda by mala takisto určiť Fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Žiline a Úrad verejného zdravotníctva SR za priamych prijímateľov prostriedkov z mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti.

Žilinská nemocnica má peniaze využiť na rekonštrukciu očného a chirurgického pavilónu, ÚVZ na dobudovanie laboratória pre diagnostiku vysoko nebezpečných biologických látok.

Podpis memoranda

Po zasadnutí vlády majú tiež podpísať Memorandum o spolupráci v oblasti vedy, výskumu, vzdelávania a podpory vinohradníckeho, vinárskeho a ovocinárskeho sektora v Slovenskej republike.

Signatármi budú predstavitelia ministerstiev životného prostredia i pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, zástupcovia samospráv, akademického sektora i výskumu v oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva.

Pozrite si archívnu reportáž zo 7. októbra o tom, ako slovenský a ukrajinský premiér rokovali v Užhorode.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok