Fico sa zastal Kotlára: Nie som lekár, ale odmietam experimentálne vakcíny. Vyjadril sa aj k útoku medveďa

Premiér Robert Fico sa v sobotu večer na Facebooku zastal splnomocnenca vlády Petra Kotlára. Vyjadril sa aj k smrteľnému útoku medveďa v obci Hybe, ale aj k jeho plánovanej ceste do Moskvy.

fico
Foto: Facebook/Robert Fico

„Všade napätie, nervozita, šarvátky, v mojom prípade dokonca guľa v bruchu a ďalšie vyhrážky smrťou. Mrzí ma to, že rok po voľbách nie je na Slovensku pokoj,“ povedal premiér. Tvrdí, že vláda napriek tomu funguje a ozdravenie verejných financií konsolidáciou bolo nevyhnutné.

Krik a vášne pre Kotlára

Vyjadril sa aj k splnomocnencovi vlády, ktorý má na starosti vyšetrovanie pandémie. Kotlárove prvé zistenia a závery podľa premiéra vyvolali "krik a vášne".

„Všetci sme počuli návrhy odmietnuť riadenie pandémie do budúcnosti na úrovni WHO, v čom má splnomocnenec moju politickú podporu. Alebo sme počuli jeho spochybňovanie účinnosti očkovania. Ja nie som lekár, ale všetci viete, že som osobne dôsledne odmietal očkovanie proti covidu experimentálnymi vakcínami,“ povedal Fico a dodal, že pozná ľudí, ktorí mali po očkovaní zdravotné problémy.

Kotlárovi odporučil, aby vo vyšetrovaní pokračoval a zistil, "kto všetko sa nabalil na Slovensku na zbytočných nákupoch zdravotníckeho materiálu a vakcín". Fico ako príklad menoval nákup 5 miliónov vakcín v roku 2022 za 150 miliónov eur.

Spomenul Moskvu aj útok medveďa

Na začiatku videa ostal Fico prekvapený z reakcie verejnosti na to, že chce ísť do Moskvy. „Sloboda prišla z východu. A preto sa čudujem, že mnohých dnes vyrušili moje slová, že by som sa rád v budúci rok zúčastnil oslavy konca druhej svetovej vojny a porážky fašizmu v Moskve,“ spomenul v súvislosti s nedeľným 80. výročím Karpatsko-duklianskej vojenskej operácie.

Vyjadril sa aj k sobotnému smrteľnému útoku medveďa. Situáciu by chcel riešiť celoplošným odstrelom. “Mne by sa to aj páčilo, ale sme v Európskej únii. A nerád by som kvôli medveďom čelil ďalším hrozbám, že nám Európska komisia zastaví európske fondy. Starosti s Európskou komisiou, pretože máme suverénne a sebavedomé postoje a že presadzujeme zahraničnú politiku na všetky štyri svetové strany máme na dostač,“ dodal na záver premiér.

Pozrite si tlačovú konferenciu lídrov koalície z 3. októbra o ozdravnom balíčku.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok