Dolinková končí pre politické aj vecné zlyhania, tvrdí analytička. Posledný klinec do jej rakvy bol varovný prst lekárov

Aká bude budúcnosť Zuzany Dolinkovej a čo sa deje na rezorte zdravotníctva? V ta3 sme sa rozprávali s Janou Ježíkovou, bývalou štátnou tajomníčkou ministerstva zdravotníctva.

Očakávaná aktivita ministerky

Bývalá štátna tajomníčka Jana Ježíková skonštatovala, že tlačová konferencia, na ktorej Zuzana Dolinková oznámila svoj odchod, bola „očakávaná aktivity ministerky“, keďže sa o jej odchode hovorilo už niekoľko mesiacov, pričom v poslednej dobe signály začal dávať aj premiér.

Podľa Ježíkovej ministerka na tlačovej konferencii dostala priestor, aby odprezentovala svoju prácu, a keďže vedela, že podáva demisiu, volila aj slobodnejšie vyjadrovanie.

Ďalej uviedla, že Dolinková musela stále čeliť obvineniam a kauzám a z politickej roviny bolo negatív príliš veľa a, naopak, „pozitívneho, čo mohla odprezentovať, bolo veľmi málo“.

Dôvod jej odchodu tak bola podľa nej „kombinácia politiky a vecných zlyhaní“.

Posledný klinec do rakvy

Ježíková pokračovala, že „rok je málo na to, aby ste niečo urobili, ale ministerka nie je nováčik v sektore, takisto pri politickej strane pracovala už niekoľko rokov predtým a mala možnosť sa pripravovať a všetky kroky mať pripravené rýchlejšie“.

Podľa analytičky mala ministerka výhodu, že nemala počas svojho pôsobenia ťažké obdobie covidu či inú krízu, ale „nevedela dobre komunikovať so svojím ambulantným sektorom“. To, čo sa dialo posledné týždne v súvislosti s lekármi a konsolidačným balíčkom, lekári išli radšej komunikovať s premiérom. 

„Posledný klinec do jej rakvy bol práve zdvihnutý varovný prst lekárov,“ uzavrela Ježíková.

Pozrite si tlačovú besedu ministerky zdravotníctva k svojmu odchodu:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok