Razia v bratislavskom klube: Ľudia stáli pri stene a tŕpli im ruky. Finančná správa sa bráni, Vallo ostro reaguje

Policajná razia v bratislavskom klube Wax2 vyvolala rozruch. Svedkovia obvinili policajtov z vulgárneho a agresívneho správania. Finančná správa sa bráni, že akcia bola v súlade s predpismi a zameraná na elimináciu podvodného správania.

hudobný klub wax2
Foto: reprofoto Facebook/Wax2

Ako v 90. rokoch, reaguje Vallo

K razii sa na sociálnej sieti vyjadril aj primátor mesta Bratislava Matúš Vallo.

„Keď som sa dozvedel o piatkovej razii v klube WAX2, požiadal som svojich kolegov, aby preverili jej priebeh. Dôrazne budem od kompetentných žiadať vysvetlenie, aký bol na ňu dôvod a za akých okolností podnet na raziu vznikol,“ uviedol a dodal, že podobné demonštrácie sily sa diali v 90. rokoch.

„Verím, že dnes si už nikto nemôže myslieť, že by Finančná správa mala ísť kontrolovať vydávanie bločkov zákazníkom s desiatkami kukláčov a dve hodiny držať návštevníkov klubu opretých o stenu s rukami nad hlavou. Akým právom?“ poznamenal.

Svoje vyjadrenie uzavrel prosbou, aby sa z hudobných klubov v Bratislave nerobili miesta kriminality, „keď zároveň štát nezvláda riešiť kriminalitu na iných miestach, na ktorú dlhodobo aj naši obyvatelia upozorňujú“. Podľa jeho slov to nepomôže dôveryhodnosti žiadnej zúčastnenej policajnej zložky a taktiež to „zbytočne traumatizuje ľudí, ktorí sa v dobrej viere a s dobrým úmyslom prídu do klubu baviť“.

Finančná správa sa ohradila

V pondelok (30. 9.) sa k situácii vyjadrila aj finančná správa, ktorá sa ohradila voči medializovaným informáciám o nevhodnom postupe.

„Príslušníci finančnej správy postupovali plne v súlade s predpismi a k žiadnemu pochybeniu a už vôbec nie k nevhodnému správaniu sa k návštevníkom podniku nedošlo. Naopak, k porušeniu zákona prišlo zo strany podnikateľa, ktorého prevádzku FS kontrolovala,“ uvádza sa v tlačovej správe.

Podľa finančnej správy v podniku „došlo k porušeniu zákona o ERP, keď ani jeden z kontrolných nákupov, ktoré boli realizované v priebehu 40 minút, nebol zaevidovaný do pokladnice“, pričom finančná správa mala dostať podnet s upozornením na nevydávanie pokladničných dokladov a aj na distribúciu drog v uvedenom klube.

Plastové vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky sa mali nájsť na dídžejskom pulte a na tanečnom parkete, „kam ich návštevníci podniku odhodili po príchode policajtov“.

„Tak ako aj pri predchádzajúcej akcii v podobnom bratislavskom zariadení (Kácečko) aj v tomto prípade tému politicky zneužívajú politici, ktorí nemajú kvalifikované informácie,“ píše sa v tlačovej správe. Prezident finančnej správy Jozef Kiss zdôraznil, že k porušeniu postupov zo strany finančnej správy nedošlo.

Podceňovanie a bagatelizovanie rastúcej kriminality zo strany politikov nie je podľa finančnej správy zodpovedné. „Diskusie na sociálnych sieťach nie sú dôveryhodný zdroj informácií a minimálne by si takéto informácie mali preveriť tak politici ako aj médiá,“ uzatvára finančná správa svoje stanovisko.

Pozrite si reportáž z 18. septembra 2024 o bratislavských kluboch.

Strana 2 / 2

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok