Čo vám ušlo z V politike: Sme hlas rozumu, koalíciu nepoložíme, vyhlásil Tomáš. Čudujem sa, že ste s nimi vo vláde, reagoval Štefunko

Rok od parlamentných volieb na Slovensku je situácia na politickej scéne napätá. Prvé konflikty vo vládnom trojlístku spustila voľná stolička predsedu Národnej rady, na ktorú si nárokovali dve koaličné strany. Spory v parlamente neukončilo ani prijatie konsolidačných opatrení.

Tomáš Štefunko
Foto: ta3/Eva Famá

Hlavný problém nie je v nezamestnanosti

Aj na aktuálnu situáciu s nezamestnanosťou má Erik Tomáš jasný názor. Nepovažuje ju za kritickú.

"Trpíme nedostatkom pracovnej sily. Sme na historických minimách. Na Slovensku pracuje už 107-tisíc cudzincov, nemá kto robiť," zhodnotil stav na pracovnom trhu.

Pripomenul aj nový návrh z dielne Hlasu, ktorý si plánuje posvietiť na dobrovoľne nezamestnaných.

"Problém nie je len v tom, že sa im nechce robiť. Je mnoho ľudí, ktorí nemajú znalosti a skúsenosti. Z pracovného trhu nás diskvalifikujú okrem iného aj odborné vedomosti, ktoré nezodpovedajú moderným štandardom," upozornil Tomáša podpredseda progresívcov.

"Tridsať rokov sa absolútne neinvestovalo do vzdelania. Teraz sa to ukazuje tak, že naša pracovná sila je najmenej konkurencieschopná. Podľa investorov sú aj ľudia z krajín bývalej Juhoslávie, Rumunska a Kazachstanu zručnejší ako tí, ktorí sú nezamestnateľní u nás," priblížil Štefunko a vyzval podpredsedu Hlasu, aby si ministerstvo práce "vyhrnulo rukávy" a začalo tieto témy priorizovať.

Nadávky a disciplinárne konania

V diskusii sa politici vyjadrili aj ku kauze slovného útoku poslanca zo SNS Rudolfa Huliaka na poslankyňu PS Luciu Plavákovú.

"Pán Huliak by sa mal poslankyni ospravedlniť ako muž žene," uviedol Erik Tomáš a zdôraznil, že nejde o prvé vulgárne ataky v parlamente. Tie podľa neho spopularizovali poslanci hnutia Slovensko.

Ivan Štefunko nesúhlasí s tým, koľko priestoru venujú médiá vulgárnostiam v politike. Incident hodnotí ako ukážku skutočného charakteru národniarov.

"Je to otázka programového zamerania SNS, ktorá sa znova stáva extrémistickou stranou a ja sa čudujem, že ste s nimi," povedal podpredseda PS ministrovi práce.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť nižšie:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok