Ospravedlňujem sa všetkým ženám, prekvapil Huliak. Podľa Gröhlinga je hulvát, rovnako ako celá SNS

včera 21:29

Hosťami Témy dňa boli poslanci NR SR Rudolf Huliak (SNS) a Branislav Gröhling (SaS). Diskutovali o ostrom konflikte v parlamente, ale aj o konsolidačnom balíku.

20240925- téma dna
Foto: ta3

Slovenskom v posledných dňoch hýbe najmä téma konsolidácie, kvôli ktorej k sebe na Úrad vlády SR pozval premiér Robert Fico aj predstaviteľov opozície.

Tí prišli, avšak, s výnimkou predsedu SaS Branislava Gröhlinga. Strana mala voči pozvaniu svoje výhrady, tým pádom sa však otvára otázka, aké riešenie by ponúkli na mieste vlády liberáli?

V stredu však krajinou rezonoval aj konflikt, ktorý sa udial na pôde parlamentu.

Poslankyňu opozičného hnutia PS Luciu Plavákovú dvakrát vykázali z rokovacej sály kvôli nálepkám na jej notebooku, neskôr ju poslanec SNS Rudolf Huliak počas tlačovej besedy strany nazval "s*kou".

Tieto témy prebral so svojimi hosťami moderátor Témy dňa Peter Bielik.

Ženám sa ospravedlnil, len nie Plavákovej

„Ja sa z tohto miesta skutočne ospravedlňujem všetkým ženám na Slovensku. Každá žena, ktorá ma pozná vie, že som maximálne galantný chlap a ženy si ctím,“ povedal v úvode relácie poslanec NR SR Rudolf Huliak.

Svoje vyjadrenia na adresu opozičnej poslankyne však obraňuje. Tvrdí, že bol pod vplyvom emócií, keďže sa ho údajné podsúvanie „tej ich ideológie osobne dotýka“.

Zdá sa tiež, že Huliak si mylne vyložil výrok Plavákovej. Tvrdí totiž, že progresívna politička v pléne parlamentu povedala, že „plod dieťaťa nemá právo na život“. Plaváková však hovorila, že plod nie je subjektom práva na život, keďže to v očiach zákona vzniká až momentom narodenia.

„Nechoďte tu na mňa, človeka čo striktne vyznáva božie zásady a (kresťanskú) vieru, takýmto spôsobom,“ reagoval Huliak.

Dodal tiež, že Luciu Plavákovú vo svojom vyjadrením nemenoval. „Povedal som, že taká žena si zaslúži označenie s*ka. Keď si to pani Plaváková stiahla na seba, je to jej problém,“ uviedol poslanec. Emócia je podľa neho politickým nástrojom. „Nie je to u mňa hrubá nadávka,“ doplnil.

Na výzvy na odstúpenie poslanec reagovať neplánuje. „Amerika s teroristami nevyjednáva,“ povedal obrazne.

Konflikt v koalícii ostane v koalícii

Huliak sa následne vyjadril aj k téme zdravotníctva, konkrétne ku kritike ministerky Zuzany Dolinkovej zo strany SNS, ku ktorej sa nedávno nepriamo pridal aj premiér.

„Týždeň pred koncom konsolidácie príde ministerka a povie, že tam má miliardu za nezaplatené faktúry, dva týždne po splatnosti. Čo robila trištvrte roka?“ pýta sa poslanec.

Následne však potvrdil, že s opozíciou za vyslovenie nedôvery ministerke Dolinkovej SNS určite hlasovať nebude. „Nesúhlasne budeme hlasovať s opozíciu aj v tomto prípade. Bude však aj vyvodenie následkov za to, čo pani Dolinková urobila,“ uviedol Huliak a dodal, že s ministerkou zdravotníctva by mal „urobiť poriadok“ predseda vlády.

Aj témou zdravotníctva sa často vykresľuje zdanlivý vnútorný konflikt v koalícii, ktorý medzi sebou vedú najmä SNS a Hlas-SD a preto sa rysuje teória, či nie sú podobné incidenty, akým bol ten dnešný, len „dymovou clonou“.

„Nie sú to žiadne dymové clony,“ ubezpečil Huliak a vzápätí dodal, že Hlas-SD aj dnes porušil koaličnú zmluvu. „Jasne je tam dané, že nesmieme hlasovať v rámci opozície súhlasne,“ tvrdí poslanec.

Ďalej sa pýtal, aký jazyk má v rámci svojich politických vystúpení používať. „Akokoľvek, čokoľvek poviete, ste zlí a dávaní na pranier,“ myslí si Huliak.

Poslanec SNS na záver potvrdil, že štátny rozpočet bude schválený do Vianoc.

„Ja vám garantujem, že schválený bude. Nebudeme sa hádať, ani nič. Na týchto veciach sa dohodneme vo vnútri koalície,“ prisľúbil Huliak.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok