Rekonštrukcia kotolne v trenčianskej nemocnici je v poriadku. Riaditeľ Plesník sa opiera o audit a vzorky vody

dnes 14:31

Rekonštrukcia a modernizácia kotolne a rozvodov tepla vo Fakultnej nemocnici Trenčín prebehla v súlade s platnou koncesnou zmluvou, bez dôvodov na spochybnenie. Potvrdil to audit, ktorý prezentoval riaditeľ Michal Plesník.

potrubie
Foto: Profimedia/Stock Budget

Riaditeľ nemocnice reagoval na výhrady Lekárskeho odborového združenia, ktoré vedeniu nemocnice vyčítalo rekonštrukciu kotolne a potrubia, rovnako ako výskyt legionely v teplej vode v nemocnici.

Vhodná na pitie aj sprchovanie

Podľa riaditeľa FN Trenčín vzorky z regionálneho úradu verejného zdravotníctva preukázali, že voda v nemocnici je vhodná na pitie aj sprchovanie.

Legionely sa podľa jeho slov vyskytujú takmer v každom vodovodnom potrubí a vo FN Trenčín sú ich množstvá hlboko pod akceptovateľným limitom.

Jednou z tém v relácii Král na ťahu z 12. septembra bola aj situácia na kardiologickom oddelení v trenčianskej nemocnici:

"Nie je pravda, že v rámci koncesnej zmluvy mali byť vymenené všetky rozvody, to znamená aj všetky rozvody v budovách. Koncesná ani projektová dokumentácia o ničom takom nehovorili. Cieľom koncesie malo byť dosiahnutie úspor spotreby plynu. Audítorská spoločnosť deklarovala, že spotreba niekoľkonásobne klesla," doplnil Plesník s tým, že úspora predstavovala takmer 39 percent.

Bývalé vedenie nemocnice podľa neho napriek riadnemu odovzdaniu diela (rekonštrukcia kotolne a rozvodov) prestalo v auguste 2021 uhrádzať faktúry.

Tému chcú definitívne uzavrieť

Podľa štátneho tajomníka ministerstva zdravotníctva Michala Štofka sa téma rekonštrukcie kotolne a rozvodov v trenčianskej nemocnici otvárala príliš často a chcú dať definitívne odpovede na všetky otázky.

"FN Trenčín si dala urobiť audit na hospodárnosť všetkých procesov, ktoré v nemocnici prebiehajú. Jeho súčasťou bol aj audit koncesnej zmluvy s dodávateľom tepla a modernizácie všetkých rozvodov. Nekomunikovali sme to skôr, pretože tento audit nebol hotový," zdôraznil Štofko.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok