Ficov boj s opozíciou by nemal byť prioritou, myslí si politológ. Neverí, že atentát na ňom nezanechal stopy

Vládna koalícia, návrat Roberta Fica, začiatok parlamentného roka, ale aj personálne odchody z niektorých politických strán. O týchto témach povedal viac politológ Radoslav Štefančík v Štúdiu ta3.

LED-STUDIO-TA3-STEFANCIK-14-00
Foto: ta3

Pellegrini nevyhral vďaka SNS, ale napriek SNS

Voľba šéfa Národnej rady je momentálne jednou z najdiskutovanejších tém v politike. Pre koalíciu nie je dobrou vizitkou, že nevie zvoliť druhého najvyššie ústavného činiteľa. „Skutočne to svedčí o tom, že napätie medzi koaličnými stranami nie je fiktívne, ale že je skutočne reálne,“ povedal politológ. Andrej Danko očakával, že za podporu Petra Pellegriniho v prezidentských voľbách dostane túto funkciu.

Fico v relácii Sobotné dialógy tvrdil, že Pellegrini bol kandidátom vládnej koalície, čo ale podľa Štefančíka nie je pravda. Prezident bol kandidátom Hlasu a Smeru.

„Slovenská národná strana postavila vlastného kandidáta Andreja Danka, ktorý tak pohorel, že niekoľko dní pred prvým kolom radšej odišiel. Ak sa nemýlim, nechal sa počuť, že podporuje pána Harabina,“ uviedol. Pellegriniho Danko podporil až pred druhým kolom.

„Ja by som povedal, že Peter Pellegrini nevyhral vďaka SNS, ale napriek SNS. Vôbec to nevidím tak, že Peter Pellegrini, respektíve Hlas by mal pustiť funkciu šéfa slovenského parlamentu, lebo Andrej Danko podporil pána Pellegriniho. Nepodporil ho,“ hovorí presvedčene Štefančík.

Celú debatu s politológom si môžete pozrieť nižšie:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok