Čo sa vlastne stalo v trenčianskej nemocnici? Príbeh o nevymenených trubkách je podľa riaditeľa nepravdivý, plánuje právne kroky

6.9.2024 00:00

Príbeh okolo sporných potrubí v trenčianskej nemocnici sa ešte viac zamotáva. FN Trenčín v stanovisku vyvracia doterajšie tvrdenia bývalého vedenia. Avizuje aj právne kroky.

plesník dolinková.jpg
Foto: TASR/Pavel Neubauer

Všetko vraj bolo v súlade so zmluvou

Camase trvá na tom, že práce boli vykonané v súlade so zmluvou, a tvrdí, že výmena potrubí sa týkala len vonkajších rozvodov teplej vody a nie potrubí vo vnútri budov nemocnice. Podľa nich bola zmluva jasná a nemocnica dostala presne to, na čom sa dohodli.

Toto stanovisko zaujala aj samotná FN Trenčín, ktorá v novom oficiálnom vyhlásení uviedla, že potrubia v jednotlivých budovách neboli súčasťou projektu, a preto výskyt legionelly nemá súvis s prácami vykonanými spoločnosťou Camase.

Celý prípad sa stal ešte zložitejším, keď FN Trenčín obvinila bývalého riaditeľa Tomáša Janíka z toho, že pri svojom odchode neodovzdal všetky relevantné dokumenty.

Nové vedenie pod riaditeľom Michalom Plesníkom tvrdí, že muselo vyžiadať preberací protokol od spoločnosti Camase, pričom Janík tento protokol podpísal bez výhrad. Nemocnica teda argumentuje, že dielo bolo prevzaté v plnom rozsahu a neboli vznesené žiadne námietky.

V príbehu figuruje aj technický posudok, ktorý si dal vypracovať ešte bývalý riaditeľ nemocnice Janík. Ten mal dokázať, že niektoré rúry neboli vymenené vôbec, zatiaľ čo iné boli len povrchovo upravené.

FN Trenčín však pravosť tohto posudku spochybňuje. „Hoci v mediálnom priestore boli zverejnené informácie o existencií údajného odborno-technického posudku k predmetnému dielu, ktorý mal vypracovať p. Dian, FN TN k dnešnému dňu nebol doručený, v nemocnici sa ku nemu nenachádza žiadna komunikácia, objednávka, faktúra, úhrada, ani preberací protokol o jeho doručení,“ píše nemocnica v stanovisku.

Argumentuje tiež tým, že existujú aj ďalšie dva znalecké posudky, jeden objednaný samotnou nemocnicou, druhý firmou Camase. Obidva z nich mali potvrdiť dobrý technický stav diela a tiež jeho súlad s projektovou dokumentáciou.

FN Trenčín sa proti šíreniu informácií, ktoré podľa jej názoru poškodzujú dobré meno nemocnice, plánuje brániť právne. Nové vedenie nemocnice tvrdí, že mnoho informácií je prekrútených a plánuje zverejniť výsledky auditu, ktorý objasní finančné toky a dôvody, prečo bývalé vedenie zastavilo platby firme Camase.

Pozrite si reportáž o dianí v trenčianskej nemocnici:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok