Bombová hrozba tretí deň po sebe. Stovky škôl na Slovensku aj v Česku boli opäť na nohách

5.9.2024 08:41 , Aktualizované: 5.9.2024 16:10

Stovky škôl po celom Slovensku boli opäť na nohách. Hlásenie o bombovej hrozbe dostali podľa informácií ta3 skoro ráno školy v Bratislave, Bernolákove, Stupave aj Poprade. Žiakov museli evakuovať. Výhražné e-maily prišli aj do škôl v Česku.

Pozrite si živý vstup kolegu Marka Trusinu, ktorý monitoroval situáciu na jednej z postihnutých škôl:

Hlásenie o bombovej hrozbe dostali rodičia cez školský systém EduPage. Podľa informácií ta3 bola od rána v pozore napríklad základná škola na Tbiliskej v Bratislave. Vyučovanie pokračuje, len ho posunuli na neskôr.

Na gymnáziu na Metodovej ani nezačali variť a deti sa majú stravovať doma. V utorok po evakuácii museli vyhodiť všetko jedlo.

Polícia je v pozore

Polícia eviduje aj vo štvrtok ráno hlásenia o bombových hrozbách z viacerých škôl. Potvrdil to hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek. Polícia aj školy podľa neho prijímajú štandardné bezpečnostné opatrenia.

"Môžeme potvrdiť, že sme zaznamenali prvé hlásenia zo škôl po celom Slovensku. Polícia prijíma štandardné bezpečnostné opatrenia, rovnako ako školy, s ktorými sme v kontakte. Môžeme ubezpečiť rodičov, že bezpečnosť ich detí na školách je našou prioritou," uviedol hovorca. Z dostupných informácií podľa polície v tejto chvíli reálna hrozba nehrozí.

Polícia robí podľa jeho slov všetko preto, aby bol vyučovací proces čo najmenej narušený policajnými kontrolami. "Komplexnejšie informácie poskytneme hneď, ako ich budeme mať k dispozícii," dodal Hájek.

Polícia zistila prepojenosť

Polícia na sociálnej sieti informuje, že výhražné e-maily dostalo 270 slovenských škôl a vyše 500 škôl v susednej Českej republike.

"Modus operandi je veľmi podobný tomu z predošlých dní a hoci nejde o rovnakú emailovú adresu, prepojenosť medzi účtami podľa našich informácií existuje," napísala česká polícia na sociálnej sieti. Tieto informácie má aj slovenská polícia.

Pozrite si, aký dopad majú bombové hrozby na deti. Pýtali sme sa psychologičky Evy Gajdošovej.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok