Odvolávanie Šimečku je pomsta voči jeho kvalitnej opozičnej práci, tvrdí Truban. Kaliňák odmieta, že cez leto stúpla kriminalita

25.8.2024 12:50

Hosťami relácie V politike boli Robert Kaliňák (Smer-SD) a Michal Truban (PS). Zhrnuli sme pre vás to najdôležitejšie.

20240825- V politike
Foto: ta3

Kontroverzná trestná novela

Na pretrase je aj novela Trestného zákona, ktorá je v účinnosti od 6. augusta. Objavili sa informácie, že v niektorých obchodoch stúpol počet krádeží a odsúdení sa dostávajú na slobodu. Kaliňák vyzdvihol, že Ústavný súd rozhodol, že je v súlade s Ústavou.

Tvrdí, že sa môžu baviť o zvýšení sadzieb v rámci priestupkového zákona. "Ja s tým nemám problém, ja to dokonca podporujem," reagoval na otázku, či to bude téma v koalícii. Vysvetlil, že rýchlosť prijatia trestnej novely bola predovšetkým spôsobená tým, že špeciálna prokuratúra zneužívala zákon a chceli "predísť ďalším úmrtiam".

Truban namieta, že zákon bol zlý a pripravený narýchlo, čo si všimla aj Európska komisia. Videli to podľa neho aj ľudia v uliciach. Kaliňák odmieta, že na Slovensku stúpla kriminalita, no niektoré obchodné reťazce sa vyjadrili, že počas leta vzrástol počet krádeží drahého tovaru.

Podpredseda Smeru dodal, že v trestnej novele urobili len jednoduché úpravy, čo neznamená, že bola zlá. Vyhlásil, že opozícia zásobila Európsku úniu klamstvami, ktoré potom vláda musela vyvracať.

Pozrite si celú časť relácie V politike.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok