Zvažuje právne kroky. Útoky vlády na opozíciu sú trestom za dobrú prácu, uviedol Šimečka

18.8.2024 15:43 , Aktualizované: 18.8.2024 21:11

Predseda PS Michal Šimečka tvrdí, že útoky vlády na opozíciu sú trestom za ich dobrú opozičnú prácu. Zdôraznil, že s Nadáciou Milana Šimečku nemá nič spoločné a bude zvažovať právne kroky, ak premiér neprestane o nadácii klamať.

Šimečka zdôraznil, že od nadácie nikdy nič nedostal a nemá na ňu žiaden vplyv. “Každý príčetný človek chápe, že keď dostane dotáciu Divadlo Andreja Bagara v Nitre, neznamená to peniaze pre rodinu Andreja Bagara. Vie to aj Robert Fico, ale zúfalo sa snaží prekryť zlyhania Martiny Šimkovičovej - ktorá likviduje slovensku kultúru, a Borisa Suska - ktorý na hulváta vytiahol z basy právoplatne odsúdeného komplica Smeru,” uviedol.

Právne kroky

Líder PS tiež avizoval právne kroky, ak premiér neprestane klamať o jeho majetkovom prepojení na Nadáciu Milana Šimečku. 

Šimečka reagoval aj na vyjadrenia premiéra o návrhu na jeho odvolanie. "Ak ma chcú odvolať, tak ma odvolajú. Keď chcú pomstu dokonať, je to na nich. Ale nielenže tým poprú všetky normálne pravidlá fungovania našej parlamentnej demokracie, ale všetkým voličom ukážu, o čom im v skutočnosti ide," skonštatoval Šimečka.

Progresívne Slovensko je podľa neho pripravené a odhodlané pokračovať naďalej v dôraznej opozičnej práci, rovnako tak na ďalšie protesty. V tejto súvislosti sa zároveň zastal tých, ktorí sa zúčastnili nedávnych protestov.

Očakáva ďalšie útoky

Deklaruje, že sú pripravení na odvolávanie ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD) i ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS). Pripomenul však, že spojiť jeho odvolávanie s odvolaním Šimkovičovej neumožňuje rokovací poriadok. Šimečka očakáva ďalšie útoky, tie ho však podľa vlastných slov nezastrašia.

Premiér v piatok avizoval, že navrhne vládnej koalícii, aby iniciovala odvolávanie Šimečku z funkcie podpredsedu NR SR. Vyčíta mu zvolávanie protivládnych protestov a burcovanie verejnosti. Kritizuje ho aj v súvislosti s čerpaním dotácií z Fondu na podporu umenia Nadáciou Milana Šimečku, na ktoré upozornila šéfka rezortu kultúry. Na čerpanie štátnych peňazí nadáciou upozornili aj lídri koaličnej SNS Andrej Danko a koaličného Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok. Odvolanie podporí aj SNS.

Pozrite si zostrih z tlačovej besedy Progresívneho Slovenska.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok