Ďaleko sa nedostali. Poslanci z KDH chceli skontrolovať potrubie v trenčianskej nemocnici, správca ich dnu nepustil

15.8.2024 11:16

Poslanci KDH sa chceli pozrieť na kontroverznú kotolňu v trenčianskej nemocnici, v ktorej sa údajne nachádza staré a zhrdzavené potrubie, hoci za jeho výmenu zaplatila FN Trenčín vysokú sumu. Firma prevádzkujúca rozvody vody ich však dnu nepustila.

Fakultná nemocnica Trenčín
Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Trenčiansku nemocnicu mali podľa denníka SME navštíviť poslanci KDH Peter Stachura a František Majerský. Mali v pláne pozrieť sa na tamojšiu kotolňu, ktorá sa prednedávnom dostala do pozornosti médií kvôli kauze údajnej sfalšovanej výmeny potrubí.

Firma Camase, ktorá v nemocnici prevádzkuje rozvody vody, ich však dovnútra nepustila.

S otázkami o udalosti sa ta3 obrátila na vedenie trenčianskej nemocnice, ktoré nás však odkázalo na samotnú firmu Camase.

Camase pre ta3 potvrdila, že poslanci kontaktovali ako firmu, tak vedenie nemocnice. Camase však kresťanským demokratom odpovedala, že ich do priestorov nepustí.

Spoločnosť odôvodnila toto rozhodnutie predošlou mediálnou pozornosťou, ktorá údajne zasiahla do práv na ochranu dobrej povesti právnickej osoby. Zároveň však uviedla, že poslancov prijme po vykonaní analýzy v kotolni nemocnice.

„Nesúhlasné stanovisko k vstupu do priestorov kotolne a rozvodov TUV uvádzam aj z dôvodov, že považujem za podstatné, aby sme si počkali na závery a hodnotenia, ktoré vyplynú z analýzy, ktorá je objednaná zo strany FN Trenčín, ako sa vyjadril na TB p. riaditeľ Ing. M. Plesník a nechali pracovať odborníkov. A potom nevylučujem, aby sme sa všetci stretli v priestoroch FNTN k téme potrubia,“ objasnil Boris Lorenc zo spoločnosti Camase.

Ako vyplýva zo štvrtkovej tlačovej besedy KDH, do Trenčína napokon prišiel neohlásene len Stachura. Navštívil sporné kardiologické oddelenie, pričom sa osobne stretol s riaditeľom nemocnice Michalom Plesníkom. O návšteve kotolne však poslanec nehovoril.

Strana KDH však pre ta3 uviedla, že poslanci vopred požiadali spoločnosť Camase a vedenie nemocnice o sprístupnenie priestorov kotolne a rozvodov teplej vody v areáli trenčianskej nemocnice. Firma však túto žiadosť rovno zamietla.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok