Taylor Swift žila v obavách roky, verila, že jej sa to nikdy nestane. Slovenka Kristína pre ta3 opísala sklamanie

Tisíce fanúšikov americkej speváčky Taylor Swift neskrývajú pohoršenie, smútok a hnev. Tri jej koncerty vo Viedni pre možný teroristický útok zrušili. Na podujatie sa chystala aj Slovenka Kristína, ktorá pre ta3 opísala, čo s fanúšikom spraví takáto náhla zmena.

Pre mnohých to mohol byť najsilnejší zážitok v živote, niektorí si chceli splniť veľký detský sen.

Ich túžba sa rozplynula v momente, keď organizátori turné The Eras Tour, v rámci ktorého mala u našich susedov vystúpiť jedna z najikonickejších speváčok súčasnosti, museli urobiť radikálne rozhodnutie. Slávna speváčka však koncert v rámci tohto turné ešte nezrušila.

O možnosť vidieť naživo a zaspievať si spolu s Taylor Swift prišli desaťtisíce fanúšikov. Medzi sklamaných a nahnevaných fanúšikov patrí aj Slovenka Kristína.

Pre ta3 opísala, ako sa v daný moment, keď sa dozvedala o zrušení koncertu, cítila a čo si o danej situácii myslí z pohľadu skalného fanúšika.

Neskrýva sklamanie a smútok

„V živote by som nečakala, že sa to stane v Rakúsku,“ hovorí Kristína.

Prezrádza, že na koncert sa „extrémne“ tešila, v živote nebola na takom veľkom podujatí. „Som veľmi smutná, že sa to zrušilo,“ dodáva.

O incidente sa dozvedela v čase, keď pricestovala z východného Slovenska do Bratislavy, odkiaľ mala ísť autobusom do Viedne, priamo na Štadión Ernsta Happela, kde mala speváčka vystúpiť.

Vstupné sa fanúšikom vráti

Jej a jej priateľom neostávalo nič iné len lístky na spoj stornovať. Peniaze z koncertu sa im vrátia, musia zaplatiť už len cestu naspäť domov.

„Minuli sme veľa peňazí, veľká časť sa nám vráti. Stále ma to však mrzí, ešte som dané informácie úplne nevstrebala,“ priznáva Slovenka.

Väčšie ťažkosti zažívajú fanúšikovia, ktorí za speváčkou cestovali tisíce kilometrov. Mnohí neváhali letieť cez oceán.

Američanov totižto koncert v Európe vyšiel lacnejšie, a stále výhodnejšie, aj keď spolu so vstupenkou museli zaplatiť aj letenky. 

Téma zrušenia koncertu Taylor Swift vo Viedni zaznela aj v relácii Raňajky:

Speváčka mala obavy už skôr

V eseji, ktorú speváčka napísala pre magazín Elle v marci 2019 po skončení turné s názvom Reputation, priznala, z čoho má najväčší strach. Vždy chcela, aby boli jej fanúšikovia na turné v bezpečí, píše portál Today.

"Po bombovom útoku v Manchester Arena a streľbe na koncerte v Las Vegas som bola úplne vystrašená ísť tentoraz na turné, pretože som nevedela, ako počas siedmich mesiacov udržíme 3 milióny fanúšikov v bezpečí," uviedla svetoznáma speváčka. "Vynaložili sme obrovské množstvo úsilia, plánovali sme, riešili sme náklady, aby boli moji fanúšikovia v bezpečí," opísala.

Ako sme písali pred niekoľkými rokmi, samovražedný atentátnik zabil 22. mája 2017 improvizovaným výbušným zariadením 22 ľudí v Manchester Arena v Anglicku po koncerte Ariany Grande.

O niekoľko mesiacov neskôr, 1. októbra 2017, pri streľbe v Las Vegas zahynulo viac ako 60 ľudí, keď strelec spustil paľbu z výškového hotela na dav zhromaždený na hudobnom festivale Route 91 Harvest.

Vo svojej eseji speváčka ďalej napísala, že jej "strach z násilia pokračoval aj v mojom osobnom živote".

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok