Plánované teroristické útoky vo Viedni pozorne sleduje aj slovenská polícia. Prijíma bezpečnostné opatrenia

8.8.2024 10:00

Milióny fanúšikov populárnej americkej umelkyne Taylor Swift v stredu šokovali správy o tom, že na jej pripravovaných koncertoch vo Viedni sa mohli odohrať teroristické útoky. Koncerty sú zrušené, vyšetrovanie hrozby naďalej pokračuje. Na situáciu reaguje aj slovenská polícia.

Polícia
Foto: Ministerstvo vnútra SR

Tri zrušené koncerty, šok a desaťtisíce sklamaných ľudí. Tak by sa dala zhodnotiť situácia po včerajšom oznámení o teroristickej hrozbe na plánovaných vystúpeniach americkej speváčky Taylor Swift.

Bezprecedentná situácia sa Slovenska však dotkla aj inak ako prostredníctvom fanúšikov, ktorí plánovali výlet do Viedne. Oficiálne na hrozbu zareagovala aj slovenská polícia.

Na sociálnej sieti oznámila, že udalosti v susednej krajine monitoruje a prijíma opatrenia.

Nechcú konkretizovať

„V súvislosti so zrušením koncertov americkej speváčky Taylor Swift vo Viedni z dôvodu hrozby teroristického útoku sme prijali viaceré preventívne opatrenia, ktoré z pochopiteľných príčin nebudeme konkretizovať,“ píše profil Polícia Slovenskej republiky.

Slovenských občanov zároveň upozorňuje, že nateraz sa doma nemajú čoho báť, keďže neexistuje bezprostredná hrozba teroristického útoku.

Pozrite si archívnu reportáž o fenoméne menom Taylor Swift.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok