To, čo sme videli na ceremoniáli, bol grc, tvrdí Kaliňák. Do umenia by sa nemalo rozprávať, myslí si Štefunko

29.7.2024 15:55

Otvárací ceremoniál olympijských hier vyvolal rozporuplné reakcie. Niektorí hovoria o umení, iní sú pobúrení. Na reakcie sme sa pýtali aj politikov v poludňajšej relácii Téma. Podľa Smeru sú práve toto prejavy, voči ktorým chce koalícia postaviť hrádzu, progresívci hovoria o slobodnej mysli.

"To, čo sme videli na tom otváracom ceremoniáli, neviem inak nazvať, ako grc," povedal europoslanec Erik Kaliňák zo strany Smer-SD.

"Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale vypasení tranzvestiti v minisukni, ktorým trčia pred deťmi gule, to naozaj nemá nič spoločné s olympiádou," okomentoval s tým, že hry majú byť oslavou športovcov. 

Poslanec PS Ivan Štefunko ceremoniál nevidel, no čítal o zobrazení Poslednej večere. "Myslím si, že by sa do umenia nemalo rozprávať, a už vôbec nie politici, ktorí chcú riadiť umenie," tvrdí Štefunko. Dodal, že kontrolovať dennodenný život ľudí je už "naozaj veľa"

Kaliňák reagoval tým, že on nechce nič kontrolovať a je za to, aby slobodná myseľ mala priestor na to, kde môže byť kreatívna, ale na olympiádu to nepatrí. "To hovorím z pozície ateistu, satanistické symboliky, zneužívanie kresťanstva na olympiádu nepatrí," povedal Kaliňák. 

"Opozícia sa nám snaží aj s médiami dať nálepku, že hrádza proti progresivizmu má byť boj proti homosexuálom. To absolútne odmietam," uviedol Kaliňák. Ozvať sa však chcú vždy, keď bude pretláčaná "nová rodová ideológia a tieto nezmysly". Na Slovensku sa preto voči tomu budú snažiť stavať hrádzu. 

Celú reláciu Téma si môžete pozrieť nižšie.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok