Biden o sebe hovorí, že je sakramentsky bystrý. Otázky o veku však považuje za oprávnené

16.7.2024 06:38

Americký prezident Joe Biden znovu odmietol pochybnosti ohľadom svojej schopnosti uchádzať sa o znovuzvolenie. V rozhovore pre stanicu NBC sa označil za "sakramentsky bystrého", otázky na svoj vek ale považuje za legitímne.

Joe Biden
Foto: TASR/AP

V debate sa chce s Donaldom Trumpom znovu stretnúť v septembri.

Veľké pochybnosti o tom, či má 81-ročný politik pokračovať v súboji s Trumpom, vyvolala televízna debata z konca júna, v ktorej sa šéf Bieleho domu opakovane zadrhával a nedokázal dokončiť niektoré myšlienky. Niektorí demokratickí zákonodarcovia, sponzori či komentátori následne Bidena vyzvali, aby z boja odstúpil.

Kampaň neukončí

Minulý týždeň Biden demokratickým zákonodarcom napísal, že sa naďalej chce uchádzať o znovuzvolenie a že kampaň neukončí. Poznamenal tiež, že by nekandidoval, pokiaľ by nebol pevne presvedčený o tom, že je tým najlepším človekom, ktorý môže Trumpa poraziť.

"Som starý," povedal Biden. "Ale som len o tri roky starší ako Trump, to po prvé. A za druhé, moja bystrosť je sakramentsky dobrá. Za tri a pol roka som toho stihol viac ako ktorýkoľvek prezident za dlhú dobu. Chcem, aby ma súdili podľa toho," dodal .

Zopakoval, že zostáva v kampani – aj preto, že ho demokratickí voliči vybrali ako kandidáta pre prezidentské voľby v primárkach. "Načúvam im," dodal.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok