Od kampane ho odhovára už aj dobrý priateľ. Herec George Clooney tvrdí, že Biden prehráva boj s časom

10.7.2024 19:22 , Aktualizované: 10.7.2024 21:20

Americký herec George Clooney, ktorý je dlhoročným podporovateľom a významným darcom Demokratickej strany, vyzval prezidenta Joea Bidena na odstúpenie z kampane.

Napísal to v komentári pre denník The New York Times.

Clooney uviedol, že má Bidena rád, ale demokrati s ním podľa neho prehrajú nielen prezidentské voľby, ale prídu aj o Senát a nezískajú kontrolu nad Snemovňou reprezentantov.

Nie je to len jeho názor

"Nie je to len môj názor, je to názor všetkých senátorov, členov Kongresu a guvernérov, s ktorými som súkromne hovoril. Všetkých do jedného, bez ohľadu na to, čo hovoria verejne," napísal Clooney.

Hollywoodska hviezda v minulosti usporiadala pre demokratov niekoľko fundraisingových akcií, vrátane podujatia pre Bidena, ktoré sa konalo minulý mesiac.

Na galavečere, ktorého sa zúčastnili filmové i hudobné celebrity, darcovia či bývalý prezident Barack Obama, sa vybralo 28 miliónov dolárov, čo je pre stranu rekord.

Biden demokratom adresoval, že v kampani neskončí:

"Bitku s časom nevyhrá"

"Milujem Joea Bidena. Považujem ho za svojho priateľa a verím v neho. Verím v jeho charakter. Verím v jeho morálku. Za posledné štyri roky vyhral veľa bitiek, ktorým čelil. Ale jediná bitka, ktorú nemôže vyhrať, je boj s časom," napísal Clooney.

Vzápätí dodal, že Biden, ktorého pred tromi týždňami osobne videl, vystupoval rovnako ako v predvolebnom televíznom dueli s republikánom Donaldom Trumpom.

Biden odvtedy kvôli svojmu slabému výkonu čelí viacerým výzvam na odstúpenie z kampane, ale odmieta to urobiť.

Nech vyberú nového

Clooney v komentári uviedol, že demokrati by mali vybrať nového kandidáta na svojom zjazde budúci mesiac.

Dodal, že tento proces síce bude "chaotický", ale "prebudí" voličov a "oživí" stranu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok