Silné búrky v Česku robia problémy. Blesk zasiahol 18 ľudí, medzi nimi aj deti, niektorých resuscitovali

2.6.2024 16:44 , Aktualizované: 2.6.2024 21:46

V českom Liberci zasiahol blesk až 18 ľudí, vrátane detí. Tragická udalosť sa stala počas osláv Dňa detí. Na mieste zasahovali policajné zložky, hasiči aj záchranári.

Vyhlásený traumaplán

Prvotná informácia českej polície bola, že blesk zasiahol 15 ľudí. Hovorca nemocnice v Liberci následne uviedol, že počet zranených bol 13.

Podľa najnovších informácií však blesk zranil až 18 ľudí. „Na mieste bolo sedem ťažko zranených, z ktorých niektoré sme museli resuscitovať, päť stredne ťažko poranených a šesť ľahko poranených pacientov vrátane detí. Pätnásť z nich sme na ďalšiu starostlivosť previezli do Krajskej nemocnice Liberec, dvoch do nemocnice v Jablonci nad Nisou a jeden bol letecky transportovaný do nemocnice v Prahe Motole,“ priblížil hovorca záchranárov Michael Georgiev.

Pozrite si tiež rozhovor s odborníkom, ktorý vám prezradí, ako sa chrániť pred bleskom:

Záchranári vyhlásili traumaplán prvého stupňa. Miestna nemocnica však vyhlásila traumatologický plán druhého stupňa.

V článku nižšie sa dozviete všetky podstatné informácie, ktoré by ste mali vedieť o búrke. Dozviete sa zároveň ako postupovať, pokiaľ vo vašom okolí niekoho poranil blesk.

O udalosti informovali aj českí hasiči na sociálnej sieti X. Priblížili, že blesk udrel do stromu, pod ktorým stáli ľudia. S ostatnými záchrannými zložkami pomáhali s transportom zranených a poskytovaním predlekárskej pomoci.

Policajti na mieste zaisťovali plynulý priechod záchranárov. Pomoc poskytovali aj na ďalšie účely pri zachraňovaní zranených, uviedli na sociálnej sieti X. Vyjadrenie na sociálnu sieť pridalo aj mesto Liberec.

Témy: búrka Česko
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok