Myslia si, že nič zlé neurobili. Prehovoril otec chlapca, ktorý atrapou zbrane mieril na Pellegriniho dom

31.5.2024 15:35

Polícia vyšetruje zvláštny incident. Okolo domu zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho v Bratislave prešlo auto. Šoféroval muž a na zadnom sedadle bol jeho šesťročný syn, ktorý v kukle mieril atrapou zbrane z otvoreného okna smerom k Pellegriniho bydlisku. Reportérovi TV JOJ sa otca podarilo kontaktovať.

dieťa zbraň Pellegrini dom
Foto: TASR/Jaroslav Novák
Snímka z kamerového záznamu

Myslia si, že nič zlé neurobili

Chlapec mal stiahnuté okno a časťou tela sa vystrčil von. V ruke držal zbraň, o ktorej sa zistilo, že išlo o atrapu. Na hlave mal kuklu, no jeho otec nie. Ten pre TV Joj povedal, že chlapec mieril pred seba, nie na dom budúcej hlavy štátu. Policajti auto hneď nezastavili, vodičovi volali až o nejaký čas.

Chlapec mal podľa slov otca traumu a strieľacie hry už hrať nechce, pretože chápe vážnosť situácie. Národná kriminálna agentúra (NAKA) bola pred domom v mestskej časti Vrakuňa len chvíľu. "Nič zlé som neurobil a môj syn tiež nie," povedal pre TV Joj. 

"Ak by vytiahli zbraň, zastavil by som," povedal otec chlapca na margo slov Šutaja Eštoka, ktorý upozornil, že sa to mohlo skončiť tragicky, ak by zakročila polícia.

Muž svojho syna nijako nepokarhal. Tvrdí, že išlo o hru a malé dieťa by malo byť rozoznateľné od dospelého človeka. Otec napriek tomu vyjadril pochopenie, že to, čo sa stalo, nebolo vhodné.

Médiá a verejnosť o situácii informoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok na tlačovej konferencii. Prípad označil v súvislosti s nedávnym atentátom na premiéra Roberta Fica za nezodpovednosť rodiča.

Z jeho vyjadrenia vyplynulo, že polícia muža stotožnila a v súčasnosti nie je zadržaný. Šesťročný chlapec vzhľadom na nízky vek nie je trestne zodpovedný.

Pozrite si vyjadrenie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok