Slováci dokázali vrátiť Američanom prehru z prípravy. Hrdinom v predĺžení sa stal dvojgólový Kelemen

13.5.2024 15:17 , Aktualizované: 13.5.2024 19:15

Slovenskí hokejisti zvíťazili v stretnutí B-skupiny MS v Ostrave nad USA 5:4 po predĺžení. Pripísali si druhý triumf na šampionáte a v tabuľke majú päť bodov. Mužstvo trénera Craiga Ramsayho viedlo v zápase 4:1, no favorit tromi gólmi v treťom dejstve poslal duel do predĺženia. V ňom zariadil víťazstvo svojho tímu Miloš Kelemen.

20240513_hok_MS_svk_usa_009042162.jpg
Foto: TASR/Michal Runák

Zápas, ktorý postavil na nohy hádam každého Slováka. Naši viedli po druhej tretine o tri góly, no na tri body to aj tak nestačilo. Celé stretnutie Slovákov držal famózny Hlavaj, ukázal sa aj v predĺžení.

Niečo vyše minútu pred koncom vystrelil z modrej čiary Nemec a jeho strelu pred americkým gólmanom tečoval Kelemen. Ten si pripísal dva góly a jednu asistenciu. Hráčom zápasu sa však stal Hlavaj.

19:01 (64. minúta zápasu - USA 4:5 Slovensko): Miloš Kelemen predsa len tečoval Nemcovu strelu a stal sa hrdinom stretnutia, keď strelil víťazný gól duelu. Bol to jeho druhý zápas v stretnutí. Prihrávali mu Nemec a Pospíšil.

18:59 (63. minúta zápasu): Hlavaj nás zachránil pri protiútoku dvoch proti jednému, na víťaza duelu stále čakáme.

18:58 (62. minúta zápasu): Nádherné zakončenie z otočky od Kelemena neskončilo v bráne.

Skončila sa tretia tretina tretieho stretnutia Slovenska na šampionáte. Američania predviedli bojovného ducha a tromi gólmi vyrovnali skóre zápasu. Treba však povedať, že k tomu dopomohla aj pasivita slovenských hokejistov. Nasledovať bude päťminútové predĺženie, ktoré bude vo formáte troch proti trom.

18:46 (57. minúta zápasu - USA 4:4 Slovensko): Ďalšia nádherná samostatná akcia. Spoza obrancu vystrelil Luke Hughes a ten prekvapil Hlavaja.

18:41 (55. minúta zápasu - USA 3:4 Slovensko): Po peknej kombinácii sme sa dostali takmer k zakončeniu, avšak vyústilo to do protiútoku, ktorý po nádhernej individuálnej akcii zakončil kapitán Američanov Brady Tkachuk.

18:35 (52. minúta zápasu): Američania častejšie držia puk a strieľajú, ale okrem výborného Hlavaja, sa do defenzívy zapája celý tím. Protihráčom nedovoľujú dorážky, preto sa stav stále nezmenil a vedieme o dva góly.

18:23 (45. minúta zápasu - USA 2:4 Slovensko): Američania znižujú, keď Grman nedobehol zakončujúceho Pinta. Ten poslal puk medzi nohami Hlavaja.

Skončila sa druhá tretina tretieho stretnutia Slovenska na šampionáte. Američania najprv znížili, no v priebehu jednej minúty a 44 sekúnd sme strelili dva góly zásluhou obrancov Nemca a Kocha.

17:48 (36. minúta zápasu): Za nedovolené bránenie si trest odsedel Mário Grman. Američania opäť neskórovali.

17:43 (34. minúta zápasu): Hlavaj ukazuje skvelú formu. Opäť predviedol skvelý zákrok, dokonca dva po sebe.

17:41 (32. minúta zápasu): Za podrazenie putoval na trestnú lavicu Matúš Sukeľ. Veľkú šancu na zníženie však Američania nevyužili.

17:35 (29. minúta zápasu - USA 1:4 Slovensko): Americký útok nepochodil, na druhej strane sa presadil Patrik Koch. Prihrali mu Pospíšil. Brankár USA Nedeljkovic šiel na lavičku, nahradil ho Augustine.

17:32 (28. minúta zápasu - USA 1:3 Slovensko): Prvá obrovská šanca gólom ešte neskončila, ale naši hokejisti udržali puk, ktorý skončil v bráne po strele Šimona Nemca. Asistoval mu Martin Fehérváry a Martin Pospíšil.

17:27 (25. minúta zápasu - USA 1:2 Slovensko): Tlak USA pokračoval, Hlavaja prekonal strelou do prázdnej brány Boldy.

17:22 (23. minúta zápasu): Američania postupne stupňujú svoj tlak, ale skvelá defenzíva a bezchybný Hlavaj stále držia dvojgólové slovenské vedenie.

Skončila sa prvá tretina tretieho stretnutia Slovenska na šampionáte. Nad veľkým favoritom zo zámoria, hráčom USA, vedieme 2:0. Góly strelili Kelemen a Hudáček.

V závere úvodneho dejstva sa ešte odohrala mela v našom obrannom pásme, po ktorej rozhodcovia vylúčili po dvoch hráčov na každej strane. Za Slovensko si oddýchnu Pospíšil a Koch.

16:55 (20. minúta zápasu): Hneď po nevyužitej presilovej hre Slovenska sa hráči USA dostali do príležitosti, ale Hlavaj zatiaľ drží čisté konto.

16:50 (18. minúta zápasu): Presilová hra pre Slovensko. Za seknutie si odsedí trest Matthew Boldy.

16:46 (15. minúta zápasu): Potýčka pred Hlavajom. Američania sa snažka prekonať Hlavaja aj nepríjemnými dorážkami zblízka, čo sa našim hráčom nepáči a rázne to súperovi ukazujú.

16:44 (14. minúta zápasu): Krásna strela od Regendu nezapadla za amerického gólmana. Puk zastavil reflexívne.

16:38 (12. minúta zápasu - USA 0:2 Slovensko): Protiútok začal Tomáš Tatar, ktorý však nepochodil, no následný puk poslal do poloodkrytej brány Libor Hudáček.

16:30 (6. minúta zápasu): Fantastický zákrok Hlavaja, ktorý vychytal stopercetnú šancu z protiútoku Američanov. Z následnej šance na druhej strane neskórovali ani naši.

16:26 (4. minúta zápasu - USA 0:1 Slovensko): Slovensko strieľa gól! Miloš Kelemen otvára skóre zápasu. Asistovali mu Andrej Kudrna a Matúš Sukeľ.

16:23 (2. minúta zápasu): Hlavaj sa zahrial úvodným zákrokom na šampionáte. Puk nepustil z náručia.

Pozrite si atmosféru pred duelom s USA:

Pozrite si ďalšie video spred štadióna:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok