Hromženie aj zosmiešňujúce gestá. Slafkovského je na šampionáte počuť: Jasné, že sa nenechám, keď na mňa skočia

13.5.2024 16:04

Po úvodných dvoch dueloch sa o Jurajovi Slafkovskom nehovorilo len pozitívne. V zápase proti Nemcom bol nespokojný na trestnej lavici, kde viditeľne hromžil. Nepáčilo sa mu vylúčenie za hrubosť. Obdobná situácia nastala aj v dueli proti Kazachstanu. Súpera zosmiešnil tým, že gestom ukázal, ako plače.

slafkovský
Foto: TASR/AP (ilustračná fotografia)
Na snímke Juraj Slafkovský (vľavo) a hráč Kazachstanu Artyom Korolyov.

Vylúčili ich

Prakticky celý duel s huževnatým súperom z Kazachstanu mali Slováci pod kontrolou. To bol možno aj dôvod, prečo sa našich hokejistov snažili vyviesť z miery iným spôsobom. Napríklad provokáciou či tvrdou hrou do tela.

Tamirlan Gaitamirov sa pustil práve do Slafkovského. Ten mu údery opätoval.

Chvíľu to vyzeralo, že obaja hráči zhodia rukavice a sú pripravení pobiť sa, ale k tomu napokon neprišlo. Oboch "hriešnikov" vylúčili za hrubosť.

Robustný Kazach ukazoval Slafkovskému, že ak by prišlo k bitke, určite by ju prehral, píše sportweb.pravda.sk.

Talentovaná nádej slovenského hokeja reagovala gestom, ktorým akoby nazýval súpera "plačkom". Tiež ukazoval na skóre, ktoré hovorilo jasne v náš prospech.

Viac rešpektu

Gaitamirov strávil päť rokov v zámorí, hrával v juniorskej súťaži United States Hockey League.

"Každý videl, ako to bolo. Skončil by zle, keby sme zhodili rukavice. Je skvelý hráč, ale chýba mu rešpekt. Gestá z jeho strany boli úplne zbytočné, v tom ma sklamal. Provokácie patria ku hre, ale myslím, že by mal menej rozprávať a ukázať viac rešpektu," povedal pre sportweb.pravda.sk na adresu Slafkovského.

Na otázku, či ho brali ako vychádzajúcu hviezdu NHL, odpovedal rázne.

"Vôbec nie. Je jedno, či hráte v NHL, KHL alebo v inej súťaži. Na medzinárodnej scéne na tom nezáleží. Ako som už povedal, Slováci majú kvalitný tím a ukázali to aj na ľade. Len mi od nich, a špeciálne od Slafkovského, chýbalo viac rešpektu," vyjadril sa pre Pravdu obranca Barysu Astanu, klubu, ktorý hráva v KHL.

K celej situácii sa vyjadril aj Slafkovský. "V NHL to máme dovolené, tu sa to berie o niečo prísnejšie. Traja na mňa skočili, je jasné, že sa len tak nenechám," doplnil útočník.

Pozrite si archívnu reportáž z 8. mája 2024 o tom, ako naši hokejisti odcestovali do Ostravy na majstrovstvá.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok