Tréneri prišli s veľkou zmenou v zostave. Proti Američanom nebude chytať Škorvánek

13.5.2024 11:13

Zápasy Slovenska s Nemeckom a Kazachstanom odchytal Stanislav Škorvánek. Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsey sa v treťom zápase rozhodol do brány postaviť Samuela Hlavaja. Informoval o tom portál sportnet.sk.

20240511_ms24_hok_9041617.jpg
Foto: TASR

Prvý zápas Slovensko prehralo a Nemci si pripísali prvé tri body za stav 6:4. V druhom sme uchmatli tri body my s výhrou 6:2 nad Kazachstanom. Škorvánek tak na majstrovstvách inkasoval dokopy osem gólov z 36 striel súperov na slovenskú bránu v oboch zápasoch.

Zmena v bráne

"Som nadšený, že si môžem po roku zachytať na turnaji a verím, že podám dobrý výkon. Ideme do zápasu s tým, že chceme získať body do tabuľky. Prípravný zápas v Bratislave mi príliš nevyšiel, nemám problém si to priznať, takže to beriem trochu aj ako reparát," povedal pre portál sportnet.sk Hlavaj po tréningu v Ostrave.

Naposledy sme hrali s Američanmi v poslednom prípravnom zápase, ktorý pre Slovensko nedopadol dobre. Prehrali sme 2:6, na Hlavaja vyslali USA 31 striel.

Vo videu nižšie si môžete pozrieť aké zmeny nastali pred zápasom s Kazachstanom.

Podľa informácií webu sportnet.sk by mal v bránke súpera nastúpiť debutant Alex Nedeljkovic. Sezónu 2023/24 hral za Pittsburghu Penguins.

Slabiny americkej brány

"Nevieme, kto bude proti nám chytať, keďže Američania dnes (pondelok) nemali predzápasové rozkorčuľovanie. Skôr si myslím, že to bude Nedeljkovic. Venoval som sa mu celý predzápasový večer, študoval som si jeho hru," povedal Ján Lašák.

“Pred touto sezónou mal dva roky nejaké problémy, ale tento rok znovu dobre chytal v Pittsburghu. Bolo ťažké nájsť jeho slabiny," tvrdil o americkom brankárovi Lašák pre športový web.

Lašák si všimol chybu, ktorú Nedeljkovic robí. Pri tyči podľa Lašáka chodí na jedno koleno a tam dostáva góly, nehľadá tiež aktívne puky, keď má pred sebou clonu útočníkov. A tá bude podľa neho rozhodovať.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok