Nenechali nič na náhodu. Slovenskí hokejisti si pripisujú prvé body na šampionáte, Kazachstan porazili 6:2

12.5.2024 11:15 , Aktualizované: 12.5.2024 14:39

Slovenskí hokejisti si na MS v Ostrave pripísali prvý triumf. Vo svojom druhom zápase na šampionáte zdolali v nedeľu v B-skupine Kazachstan 6:2 a do tabuľky si zapísali prvé tri body.

Jasná strelecká dominancia v prvej tretine

Stretnutie začalo aktívnou hrou oboch celkov. Na gól čakali fanúšikovia do 12. minúty, kedy Slováci využili presilovú hru a zásluhou Pospíšilovej dorážky sa dostali do vedenia.

Len pár sekúnd na to sa z prvého presného zásahu na šampionáte tešil aj Faško-Rudáš, no a Slováci udreli aj tretí raz. To sa dostal do úniku Sukeľ, jeho strela z pravého kruhu skončila za Shutovovym chrbtom.

Pomer striel v úvodnom dejstve hovorí jasne o dominancii nášho celku a síce 18:3.

Hudáček nás poslal do opäť trojgólového vedenia

Druhú dvadsaťminútovku odštartovali lepšie naši súperi, zásluhou Asetova znížili na rozdiel dvoch gólov. Slováci poľavili zo svojho tempa, čo sa Kazachstan snažil využiť a niektoré situácie vyústili aj do osobných šarvátok.

V polovici stretnutia rozhodcovia nariadili trestné strieľanie, ktoré zúročil Hudáček, keď Shutova prekonal svojím štandardným blafákom.

Kazachovia nedokázali využil možnosti v podobe presilových hier, do konca tretiny sa skóre nezmenilo.

Cingeľ vyhnal Shutova z bránky

V tretej tretine sa Slováci vrátili ku svojej dravej hre. Najskôr druhý raz v stretnutí udrel Pospíšil, ktorý zúročil naservírovanú prihrávku od Hudáčka. Neskôr sa do streleckej listiny zapísal i Cingeľ, no a práve jeho gól bol pomyselným klincom do rakvy brankára Shutova, ktorého tak vystriedal Boyarkin.

Kazachovia sa ani za nepriaznivého stavu nevzdávali. Ich bojovnosť priniesla svoje ovocie a v 49. minúte tak po Omirbekovovom dotlačení puku za bránkovú čiaru znížili.

Slovensko - Kazachstan 6:2 (3:0, 1:1, 2:1)

Góly: 12. Pospíšil (Nemec, Slafkovský), 13. Faško-Rudáš (Koch, Sukeľ), 18. Sukeľ (Faško-Rudáš, Gajdoš), 29. Hudáček, 42. Pospíšil (Hudáček, Nemec), 46. Cingeľ (Hudáček) - 24. Asetov (Daniyar, Mukhametov), 52. Omirbekov (Mikhailis, Daniyar)

Rozhodovali: Fraňo (ČR), Kaukokari (Fín.) – Briganti (USA), Fuchs (Švaj.), vylúčení: 4:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 9109 divákov

Slovensko: Škorvánek - Fehérváry, Čerešňák, Ivan, Nemec, Koch, Grman, Gajdoš, Golian - Cehlárik, Hrivík, Slafkovský - Tatar, Cingeľ, Hudáček - Regenda, Pospíšil, Kelemen - Kudrna, Sukeľ, Faško-Rudáš

Kazachstan: Shutov (46. Boyarkin) - Breus, Matelnikov, Daniyar, Orekhov, Beretayev, Dikhanbek, Gaitamirov, Korolyov - Starchenko, Shestakov, Rymarev - Savitsky, Omirbekov, Mikhailis - Panyukov, Mukhametov, Muratov - Asetov, Boiko, Rakhmanov

Fanúšikovia prichádzajú na zápas Slovensko - Kazachstan Foto: ta3/Marek Kantorík Fanúšikovia prichádzajú na zápas Slovensko - Kazachstan

Pozrite si rozhovor s Petrom Frühaufom po prvom zápase slovenského tímu na MS 2024:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok