Falošná Kate, mŕtvy kráľ a BBC v pozore. Kráľovskú rodinu prenasleduje spleť konšpirácií

19.3.2024 15:49

Princezná z Walesu sa od nového roka neobjavila na verejnosti. Zotavuje sa po operácii brucha a podľa Kensingtonského paláca sa ku svojim kráľovským povinnostiam vráti najskôr po Veľkej noci. Na sociálnych sieťach sa preto kopia rôzne špekulácie o tom, kde Kate v skutočnosti je a čo sa jej stalo. Konšpiračným teóriám sa však nevyhol ani kráľ Karol III.

Kate a Karol III
Foto: Profimedia

V polovici januára palác informoval, že princezná z Walesu podstúpila plánovanú operáciu brucha. Krátko nato vyšla správa, že kráľovi Karolovi III. diagnostikovali rakovinu. 

Kde je Kate?

Nie je prekvapením, že sa kráľovská rodina dostala pod drobnohľad médií i verejnosti. Otázka, ktorá im nedáva spávať, je jasná - Kde je Kate? Konšpiračné teórie rozvírila aj fotografia, ktorú Kensingtonský palác pri príležitosti britského Dňa matiek zverejnil na sieti X. 

Snímku prebrali popredné svetové agentúry. Krátko nato ju ale stiahli, keďže nespĺňala fotografické štandardy a bolo ňou manipulované. Palác situáciu hasil príspevkom na sieti, kde sa Kate priznala, že občas experimentuje s úpravou fotografií.

Vysmiati manželia na farmárskom trhu

Po faux paus s fotografiou uzrelo v pondelok 18. marca svetlo sveta nové video, na ktorom Kate vidieť v spoločnosti manžela Williama. Zábery publikoval bulvárny denník The Sun. Video zobrazuje vysmiatu kráľovskú dvojicu, ktorá nakupuje na farmárskom trhu. Ani to však verejnosť neupokojilo.

Mnohí užívatelia siete X upozornili, že sa na videu nachádza žena podobná Kate, no nie samotná princezná. Iní užívatelia argumentujú, že ide o staré zábery, prípadne ich vytvorila umelá inteligencia, píše CNN Prima News

BBC v pozore

Špekulácie o Kate oživila aj nedávna informácia, ktorá koluje sociálnou sieťou TikTok. Podľa nej je britská spravodajská stanica BBC v pohotovosti a každú chvíľu môže do vysielania zaradiť oficiálne kráľovské vyhlásenie, upozornil magazín People.

Na X sa zas množili príspevky, ktoré tvrdili, že na vládnych budovách sa objavili britské vlajky stiahnuté na pol žrde. Užívateľom sa preto natískala otázka, či je Kate, alebo kráľ v poriadku. 

Tieto špekulácie však rázne odmietlo množstvo komentujúcich. Niektorí tvrdili, že obrázky pochádzajú z doby, keď zomrela kráľovná, iní zas hovoria, že fotografie o vlajkách pochádzajú z Kanady, píše portál Hindustan Times.

Fámy o smrti

Fámy dosiahli vrchol, keď ruské médiá zverejnili správu, že Karol III. zomrel. Snímky obrazovky s oznámením o smrti britského kráľa sa objavili na online platformách a vyvrátiť ich muselo aj britské veľvyslanectvo na Ukrajine, informuje Mirror. "Správy o smrti kráľa Karola III. sú falošné," uviedlo na sociálnej sieti.

Pozrite si reportáž o prepustení britského kráľa z nemocnice.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok