NHL: Šimon Nemec zaznamenal asistenciu, ale Devils podľahli Capitals

21.2.2024 07:22

Florida pokračuje vo víťaznej sérii a udržiava sa na čele Východnej konferencie, zatiaľ čo Vancouver zaznamenal prvú trojzápasovú sériu bez bodu v sezóne.

Pravé krídlo Los Angeles Kings Alex Laferriere (druhý zľava) strieľa na brankára Columbusu Blue Jackets Elvisa Merzlikinsa, zatiaľ čo obranca Zach Werenski bráni počas druhej tretiny hokejového zápasu NHL v utorok 20. februára 2024 v Los Angeles.
Foto: TASR/AP

Nemcova asistencia

Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec z New Jersey si pripísal asistenciu na úvodnom góle svojho tímu v nočnom zápase NHL na ľade Washingtonu. "Diabli" však podľahli Capitals 2:6, pre Nemca to bol 15. kanadský bod v 34. stretnutí.

Devils prehrali vonku štvrtý z uplynulých piatich duelov, hoci domácich prestrieľali 39:26. Dvomi gólmi sa na víťazstve Capitals podieľal útočník Alexander Ovečkin, ktorý dosiahol osem presných zásahov z predchádzajúcich ôsmich zápasov. Washingtonu chýbal slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý v sobotňajšom stretnutí na ľade Montrealu utrpel zranenie v dolnej časti tela a podľa vyjadrenia klubu by mal "dlhší čas absentovať."

Panteri sa udržali na prvom mieste

Hráči Floridy potvrdili pozíciu favorita a proti Ottawe dosiahli šieste víťazstvo za sebou a desiate z uplynulých jedenástich zápasov. Zo súboja, v ktorom proti sebe nastúpili bratia Matthew a Brady Tkachukovci vzišiel spokojnejší útočník Floridy, ktorý asistoval na víťaznom góle Antona Lundella v predĺžení. Pre Ottawu to bola tretia prehra z predchádzajúcich štyroch duelov. "Panteri" sa udržali na priebežnom 1. mieste vo Východnej konferencii, keď majú na svojom konte 78 bodov. O jeden menej nazbierali hokejisti Bostonu a New Yorku Rangers.

Dalas predĺžil šnúru prehier

Aj "jazdci" zabodovali naplno, keď zdolali Dallas 3:1. Bolo to pre nich už ôsme víťazstvo v rade. Stars neuspeli v uplynulých troch dueloch a k lepšiemu výsledku im nepomohlo ani 42 striel na bránku.

Hráči Pittsburghu prehrali na domácom ľade s New Yorkom Islanders 4:5 po predĺžení. Víťazný gól strelil v 61. minúte obranca Adam Pelech. Pre "tučniakov" to bola piata prehra z prechádzajúcich šiestich zápasov. Islanders odohrali tretí zápas za sebou, o ktorého výsledku sa muselo rozhodnúť po riadnom hracom čase a zvíťazili prvýkrát po troch prehrách.

Winnipeg zdolal Minesotu

Hokejisti Winnipegu zvíťazili nad Minnesotou 6:3 a dosiahli štvrté víťazstvo z uplynulých piatich duelov. Wild inkasovali druhýkrát v rade minimálne 6 gólov, keď predtým zvíťazili nad Vancouverom divoko 10:7.

V nočnom šlágri Západnej konferencie zvíťazilo Colorado nad lídrom celej súťaže Vancouverom 3:1. Canucks prvýkrát v sezóne nebodovali v troch zápasoch za sebou.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok