NHL: Boston prerušil sériu prehier. Tatar a Černák ostali bez bodov

20.2.2024 07:13

Calgary Flames s Martinom Pospíšilom na čele sa vrátili na víťaznú vlnu zdolaním Winnipeg Jets 6:3, napriek hetriku Seana Monahana. Nočný program NHL priniesol aj divoký zápas v Minnesote a ďalšie výsledky so slovenskou účasťou.

Na snímke vľavo brankár Dallasu Jake Oettinger, vpravo center Bostonu Pavel Zacha v zápase hokejovej NHL Boston Bruins - Dallas Stars v pondelok 19. februára 2024.
Foto: TASR/AP
Na snímke vľavo brankár Dallasu Jake Oettinger, vpravo center Bostonu Pavel Zacha v zápase hokejovej NHL Boston Bruins - Dallas Stars v pondelok 19. februára 2024.

Úspech Calgary

Hokejisti Calgary so slovenským útočníkom Martinom Pospíšilom zdolali v NHL Winnipeg 6:3 a po troch prehrách sa vrátili späť na víťaznú cestu. Jets nepomohol ani hetrik Seana Monahana, posily z Montrealu. V noci na utorok zasiahli do súťažného diania aj ďalší dvaja Slováci, ktorí takisto nebodovali. Seattle s Tomášom Tatarom podľahol Detroitu 3:4 po predĺžení a Tampa Bay s Erikom Černákom prehrala s Ottawou 2:4. Divoký výsledok sa zrodil v Minnesote, kde hráči Wild zdolali lídra súťaže Vancouver 10:7. Joel Eriksson Ek a Kirill Kaprizov sa na triumfe podieľali zhodne tromi gólmi a tromi asistenciami.

Nazem Kadri pomohol k výhre Calgary dvomi gólmi a asistenciou, sekundovali mu Jonathan Huberdeau a Andrew Mangiapane (obaja 1+1). Obranca "plameňov" Oliver Kylington strelil svoj prvý gól od 18. apríla 2022, minulú sezónu vynechal pre problémy s mentálnym zdravím. Pospíšil nastúpil v druhej formácii Flames, počas 14:33 min. na ľade predviedol štyri bodyčeky.

O víťazstve Detroitu v Seattle (4:3 pp) rozhodol gól obrancu Bena Chiarota v 67. sekunde predĺženia. Tatar nastúpil proti svojmu bývalému tímu až vo štvrtom útoku a vo štvrtom zápase za sebou nebodoval. Odohral 9:46 min., vyslal dve strely na bránku a pripísal si mínusku. Kraken prehral po sérii štyroch víťazstiev vo vzájomných zápasoch.

Pozrite si archívne video z NHL o Pospíšilovom ataku Marchanda.

Černák mal výhodu

Ottawa uspela na ľade Tampy Bay 4:2, útočník "senátorov" Mathieu Joseph strelil svojmu bývalému mužstvu dva góly. Černák odohral 19:47 min so ziskom dvoch mínusových bodov, prezentoval sa aj jednou strelou, troma blokmi, bodyčekom a inkasoval dve trestné minúty za hákovanie.

Ružička chýbal v zostave

Slovenský útočník Adam Ružička chýbal v zostave Arizony, ktorá podľahla Edmontonu 3:6 a utrpela už desiatu prehru v rade. Oilers potiahol za triumfom Leon Draisaitl gólom a dvomi asistenciami. Evan Bouchard mal tri asistencie, Evander Kane dvakrát skóroval a Connor McDavid si pripísal dve asistencie.

V Minnesote boli diváci svedkami "divočiny", domáci zdolali Vancouver 10:7, hoci prehrávali 1:4 i 2:5. Tretiu tretinu vyhrali 7:2, keď nastrieľali päť gólov v priebehu 5:12 minút.

Boston triumfoval nad Dallasom 4:3 po nájazdoch, o víťazstve domácich rozhodol v deviatej sérii rozstrelu Charlie McAvoy. Bruins uspeli po predchádzajúcich štyroch prehrách.

Toronto zdolalo St. Louis

Hráči Toronta potvrdili parádnu fazónu a zvíťazili vo štvrtom stretnutí za sebou, keď uspeli na ľade St. Louis 4:2. Auston Matthews strelil svoj 49. gól v sezóne. William Nylander skóroval v oslabení a Mitchell Marner zaznamenal tri asistencie za Maple Leafs.

Anaheim triumfoval na ľade Buffala 4:3. V drese Ducks zaznamenali po tri body Troy Terry (1+2) a Mason McTavish (0+3). Hostia uspeli v druhom z uplynulých troch duelov. Výrazný podiel mal na tom aj Frank Vatrano, ktorý strelil dva góly. Brankár John Gibson predviedol 34 úspešných zákrokov. Buffalo napriek jasnej streleckej prevahe (37:15) prehralo vo štvrtom z predchádzajúcich šiestich stretnutí.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok