Obrovská akcia v českom lese. Polícia stále nenašla vraha muža a bábätka, pracuje s viacerými verziami

20.12.2023 15:23

Pátracia akcia v českom Klánovickom lese pokračuje aj v stredu, píše portál iDnes.cz. Na mieste je asi 250 policajtov. V piatok 15. decembra tam došlo k dvojnásobnej vražde. Odvtedy polícia pátra po páchateľovi a zhromažďuje dôkazy.

Praha-Klánovice
Foto: Profimedia

Akcia sa začala už v utorok ráno, no stmievanie ju ukončilo už okolo 16:00 h. Večer a počas noci policajti v oblasti hliadkovali a v stredu ráno sa pustili do intenzívneho pátrania.

Hľadajú hocijaké dôkazy

„V lese hľadáme čokoľvek, čo má niečo spoločné s prípadom. Žiadame, aby dnes nikto nevstupoval do priestoru lesa,“ uviedli českí policajti na sociálnej sieti X. Na mieste pomáhajú aj policajti z Plzne a Ústí nad Labem.

Na mieste postavili mobilné operačné centrum. Nasadené sú stovky policajtov, aj tí so psami a policajti na koňoch. Podľa informácií iDnes.cz by mali pomáhať aj policajti, ktorí majú voľno.

Čiastočný zákaz vstupu

Časť lesa je pre verejnosť stále uzavretá. Pri vstupoch do lesa hliadkujú policajti. Tí ľudí upozorňujú, aby do lesa nechodili. Druhá časť lesa je voľne prístupná.

Policajti hľadajú všetky stopy, ktoré im môžu pomôcť k dolapeniu páchateľa. Fotoreportér iDnes.cz informoval, že policajti vytvorili rojnicu a prehľadajú aj porasty. Niektorí majú hrable či drevené tyče.

Polícia našla v lese v mestskej časti Praha-Klánovice dvoch mŕtvych v piatok dopoludnia. Svedkyňa nahlásila, že počula streľbu. Obeťami majú byť 32-ročný muž a jeho dvojmesačná dcéra.

Viacero verzií

České médiá informujú, že polícia pracuje aj v verziou, že strelec už nežije a jeho telo leží niekde v lese. Časť kriminalistov v utorok používala aj detektory kovov. Môžu hľadať vystrelené náboje alebo zbraň.

Vylúčená nie je ani možnosť, že vrah sa stále skrýva v lese alebo v jeho okolí. Podľa novín Mladá fronta Dnes by tomu nasvedčovalo aj to, že policajti v utorok zasahovali v helmách a nepriestrelných vestách.

Na okraji lesa pristavili policajné auto so špeciálnym stožiarom, na ktorom boli umiestnené kamery na sledovanie okolia a snímanie tvárí. Vypátranie páchateľa je pre českých kriminalistov prioritou.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok