Po vrahovi z pražských Klánovíc stále pátra polícia. V lese zastrelil muža a batoľa v kočíku, miestni sú v šoku

17.12.2023 13:57

Česká polícia stále pátra po vrahovi, ktorý v piatok v lese v pražských Klánoviciach zastrelil dve osoby - muža a batoľa. Miestni hlásia zvýšený počet hliadok v okolí. Polícia v sobotu robila razie na ubytovni a z činu podozrieva cudzinca. Les je momentálne prístupný pre verejnosť. Informuje o tom český spravodajský portál iDnes.cz.

polícia Klánovice
Foto: Facebook/Týdeník Policie

Celodenné pátranie

Polícia hľadala v lese dôkazy celú sobotu. „Les je teraz prístupný verejnosti. Nechávame v ňom zvýšený počet hliadok,“ potvrdil pre iDnes.cz v nedeľu ráno hovorca polície.

Miestni obyvatelia sa po celý víkend sťažovali predovšetkým na nedostatok informácií. Nevedeli, či je bezpečné vychádzať von. Písali o tom aj na sociálnych sieťach. Báli sa, že páchateľ sa pohybuje niekde po okolí.

Situáciu sa podľa českého portálu snažila upokojiť aj starostka Klánovíc Alena Kolovrátková. S políciou je vraj v kontakte. Momentálne nemá žiadne informácie o tom, že by polícia vykonávala ďalšie opatrenia. „Buďte, prosím, zhovievaví a umožnite policajtom vykonávať v pokoji ich prácu,“ vyzvala obyvateľov podľa iDnes.cz starostka.

Niektorí už v lese vytvorili improvizované pietne miesto, kde zapálili sviečky.

Vražda alebo poprava?

Polícia v sobotu potvrdila, že neznámy páchateľ zabil muža vo veku od 30 do 40 rokov a dvojmesačné batoľa. Blesk.cz informuje, že muža strelil do hlavy a dieťa mal streliť do hrudníka. Obaja boli podľa agentúry Aktu.cz občanmi Česka.

Kriminalisti prípad kvalifikovali ako dvojnásobnú vraždu. Z miesta činu odišli až o 16.00 h. Keďže jednou z obetí je dieťa, polícia nechce poskytovať bližšie informácie.

Z piatka, kedy sa tragédia stala, na sobotu prehľadala polícia niekoľko lokalít. Raziu s asi ôsmimi policajnými autami, ktoré boli plné ozbrojencov, vykonala v klánovickej ubytovni na Slavetínskej ulici.

Detaily prípadu sme pre vás zhrnuli v článku nižšie.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok