Počula výstrely a videla telo. Myslela som si, že je tam bezpečnejšie ako na Václaváku, hovorí svedkyňa po vražde v českom lese

16.12.2023 16:18

Žena sa musí vyrovnať so šokujúcim zážitkom. V piatok okolo 15.00 h začula dva ostré výstrely. Bola na prechádzke v lese v pražských Klánoviciach. Pri lesnej ceste zazrela detský kočík a neďaleko neho ležalo telo. Okamžite zavolala na políciu, ktorá zistila, že došlo k dvojnásobnej vražde.

vražda Klánovice
Foto: Facebook/Týdeník Policie

Žena, ktorá chcela zostať v anonymite, poskytla rozhovor pre český portál iDnes.cz.

Uvidela telo a zavolala políciu

Keď začula výstrely, bola asi dvesto metrov ďaleko. Najprv si myslela, že niekto hádže delobuchy, no nechápala, prečo by to robil v lese.

Kráčala ďalej a pri lesnej ceste stál detský kočík Priblížila sa a asi z tridsiatich až päťdesiatich metrov uvidela telo, ktoré ležalo asi dva metre od kočíka.

„Okamžite som zavolala 112. Tí ma lokalizovali a poslali ma na roh najbližšej križovatky, aby som naviedla policajné a záchranné zložky, ktoré posielajú. Povedali mi tiež, nech sa vzhľadom na streľbu k osobám nepribližujem. Išla som teda asi o päťsto metrov preč okľukou,“ opísala situáciu.

Prví policajti prišli podľa jej slov do pätnástich minút. Hneď za nimi išla záchranka. „Doviedla som ich k tým ležiacim osobám v lese, ktoré sa potom pokúsili resuscitovať. Medzitým sa už do lesa dostalo ďalších asi pätnásť policajtov so samopalmi a postavili sa na všetky hranice ciest, čo tam vedú,“ priblížila svedkyňa.

Dlhé pátranie po zbrani

V lese strávila asi dve hodiny. Asi toľko trvalo aj hľadanie zbrane. Policajti používali kovové hľadače. Ich práca však nebola jednoduchá.

„Hneď vedľa toho miesta je blatistý lesík a zbraň vraj mohla odletieť dosť ďaleko," uviedla pre iDnes.cz. Polícia totižto pracovala aj so scenárom samovraždy. Vtedy môže zbraň podľa polície aj odletieť.

Policajti nasadili aj vrtuľník s termovíziou. Ten počula, keď už bola doma. V tom čase bolo asi pol šiestej večer.

„Mám teraz zážitok na celý život. Vždy som hovorila svojej babičke, že je u nás v lese bezpečnejšie ako na Václaváku. Teraz si to už veľmi nemyslím,“ dodala v rozhovore pre český portál.

Pozrite si archívnu reportáž o šokujúcej vražde a samovražde v Šali.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok