Slovenský dron chráni životy zvierat. Elektrické vedenie tak pre vtáky nie je až také nebezpečenstvo

S postupným príchodom jesene sa na svoju dlhú cestu pripravujú aj sťahovavé vtáky. Počas migrácie na nich číhajú rôzne nebezpečenstvá, medzi ktoré patria aj elektrické vedenia. Znížiť celkové straty pomáha slovenský dron, ktorý inovuje zaužívané postupy a šetrí peniaze.

Ročne po nárazoch do elektrických vedení uhynú na celom svete milióny vtákov, medzi nimi i mnohé vzácne druhy. Odborníci sa preto rozhodli zvýšiť bezpečnosť vtáctva prostredníctvom inštalácie špeciálnych prvkov.

Doposiaľ museli na takéto uchytenie prvkov využívať ťažkú techniku. Práve to sa teraz mení. Odborníci z Bratislavy sa podieľali na výrobe revolučnej technológie, o ktorú je teraz záujem v Austrálii či v Kanade. 

Odborná komunita má s inštaláciou ochranných prvkov negatívnu skúsenosť. Ide o finančne a časovo náročný proces. Práve preto ocenila inovatívne riešenie zo Slovenska.

S pomocou slovenského dronu a vycvičeného pilota je možné kdekoľvek na svete rýchlo a lacno nainštalovať plašiče vtákov na elektrické vedenie, a to aj na miestach, ktoré sú bežnými metódami inštalácie nedostupné.

Elektrické vedenia nepredstavujú pre vtáctvo nebezpečenstvo v celom ich rozsahu. Experti sa vďaka špeciálnej metodike zameriavajú len na rizikové úseky.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok