Viac pohybu a zdravšie stravovanie. Olympionik Tóth chce rozšíriť túto myšlienku po základných školách

Hýbu sa vaše deti alebo deti vo vašom okolí dostatočne? Čo by ste povedali na to, ak by mohli športovať úplne zadarmo a k tomu sa ešte aj čo-to priučili o zdravom stravovaní? Táto príjemná predstava sa ľahko môže stať realitou.

Len pätina dievčat a tretina chlapcov na Slovensku vo veku 11 rokov vykonáva denne aspoň jednu hodinu fyzickej aktivity. To sa však môže čoskoro zmeniť, zlepšiť.

Vzorom a akousi hnacou silou môže byť pre deti zlatý olympionik Matej Tóth. Práve on so svojou akadémiou stojí aj za jedinečnou súťažou, do ktorej sa môže prihlásiť každá základná škola na Slovensku. 

Oproti minulému roku sa počet škôl, ktoré môžu akadémiu vyhrať, navýšil – celkovo ich bude až 40, päť z každého kraja.

Cieľom spomínanej súťaže je i priučiť deti zdravšiemu stravovaniu, konzumácii mlieka a mliečnych výrobkov či správnemu pitnému režimu. 

Práve spomínané výrobky pomôžu deťom ale i verejnosti väčšmi podporiť svoju školu v rámci súťaže. Počas hlasovania, ktoré začne 1. októbra, budú môcť využiť unikátny kód na týchto výrobkoch, ktorý bude mať hodnotu až piatich súťažných hlasov.

Akadémia Mateja Tótha si pre školy pripravila aj ďalšiu novinku a síce metodiky – publikáciu – s kvantom cvičení pre deti.

Pre udržanie zdravého životného štýlu je dôležité, aby bol nastavený už od detstva. K pozitívnej zmene môže prispieť každý jeden z nás.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok