Odhalili pamätnú tabuľu futbalistu Hrivnáka. V Rimavskej Sobote je jeho meno stále živé

13.9.2024 17:51

Rimavská Sobota vzdala hold futbalovej legende Vladimírovi Hrivnákovi. Najúspešnejšiemu hráčovi v 110-ročnej histórii mestského futbalu odhalili pamätnú tabuľu. Hoci najväčšie úspechy dosiahol v drese Slovana Bratislava, futbalovú kariéru začínal práve na Gemeri a v Malohonte.

Aj keď Vladimír Hrivnák odišiel do futbalového neba už pred 10 rokmi, v Rimavskej Sobote je jeho meno stále živé. Dôkazom toho je odhalenie pamätnej tabule priamo v areáli futbalového štadióna pri príležitosti 110. výročia organizovaného futbalu v meste.

Hoci Vladimír Hrivnák pochádzal z Hnúšte, futbalové začiatky sú spojené s Rimavskou Sobotou, kde si ho vyhliadol Slovan a v jeho drese prežil hviezdnu kariéru. 13-krát reprezentoval Československo a v roku 1969 získal so Slovanom Pohár víťazov pohárov.

Jeho pamiatku si prišli uctiť viaceré futbalové legendy. Boli medzi nimi aj jeho spoluhráči, s ktorými behal po futbalových trávnikoch, zdieľal úspechy a vyhrával trofeje.

Okrem Hrivnákových spoluhráčov prišla do Rimavskej Soboty aj mladšia generácia futbalistov. Súčasťou akcie bol aj futbalový zápas medzi Hviezdami Slovana Bratislava a Hviezdami Slovana Rimavská Sobota. 

Milovníci futbalu a tí, ktorí navštívili futbalový štadión v Rimavskej Sobote tak mohli v prvú septembrovú sobotu na vlastné oči vidieť slovenské futbalové legendy, ktoré tvorili našu futbalovú históriu.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok