Na záver Viva Musica si organizátori pripravili lahôdku. Husloví virtuózi si urobili stretávku zo školy na pódiu

Aj tohtoročné leto bolo vďaka festivalu Viva Musica plné klasickej hudby. Na samotný záver si organizátori pripravili lahôdku – štyroch husľových virtuózov. Traja reprezentanti toho najlepšieho z husľového majstrovstva v rámci mladšej generácie sa na jednom pódiu stretli so svojím pedagógom.

V slovenskom rozhlase vyvrcholil festival klasickej hudby. Zazneli diela najznámejších skladateľov - Johanna Sebastiana Bacha, Antionia Vivaldiho či Piotra Iľjiča Čajkovského. 

Traja slovenskí huslisti študovali svoje umenie v triede profesora Borisa Kuschnira a dnes reprezentujú to najlepšie z husľového majstrovstva.

Z výnimočných študentov sa stali hviezdy a stretávku zo školy si urobili priamo na pódiu. Najväčším orieškom bolo zosúladiť ich preplnené kalendáre. 

Vzájomnú súhru troch huslistov Dalibora Karvaya, Karola Daniša, Ondreja Janošku, spolu s ich pedagógom, sprevádzal aj orchester Viva Musica. 

Jubilejný dvadsiaty ročník festivalu Viva Musica priniesol trinásť koncertov na rôznych miestach v Bratislave a jeden koncert v Stupave.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok