Hokejista Molnár je podľa súdu vinný v prípade krvavej potýčky s gymnazistom. Mladý reprezentant sa odvolal

Mládežnícky reprezentant Ondrej Molnár sa v decembri 2022 dostal do potýčky počas medziškolského florbalového turnaja. Jeho súper vyviazol z incidentu s ťažkými zraneniami. Súd rozhodol o Molnárovej vine, no rozsudok nie je právoplatný.

ondrej molnár.jpg
Foto: TASR/Henrich Mišovič

Prípad potýčky, ktorá sa odohrala pred dvoma rokmi počas medziškolského florbalového turnaja, má dohru. V medializovanom incidente sa do fyzickej konfrontácie dostali hráči slovenskej hokejovej reprezentácie Adam Sýkora a Ondrej Molnár, hrajúci za nitriansku Spojenú školu na Slančíkovej 2, so žiakom Gymnázia Janka Kráľa v Zlatých Moravciach.

Výsledkom konfliktu bolo ťažké poranenie, ktoré utŕžil žiak gymnázia. Podľa vtedajších informácií mal mať roztrieštenú sánku a vybitých niekoľko zubov.

Tie mal úderom žiakovi zlatomoraveckej školy spôsobiť práve Molnár. Hoci sa verzie priebehu celého incidentu rôznia, zdá sa, že skutočne útočil reprezentant.

Podmienečný trest na dva roky

Ako informuje Denník N, na Okresnom súde v Nitre sa minulý týždeň s 19-ročným hokejistom začalo hlavné pojednávanie.

Jeho výsledkom je, že „obžalovaný bol uznaný za vinného zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s pokračovacím prečinom výtržníctva a bol mu uložený úhrnný trest odňatia slobody v trvaní dva roky s podmienečným odkladom na skúšobnú lehotu v trvaní 18 mesiacov“. Hovorkyňa súdu to uviedla pre Nový Čas. Poškodenému má Molnár tiež nahradiť škodu vo výške 2 822,02 eura.

Prokurátor, ktorý na Molnára podal obžalobu, ako aj hokejista, proti rozsudku podali odvolanie.

Napriek tomu, že celá situácia zatiaľ nemá oficiálny záver, boli voči Molnárovi vyvodené následky v jeho profesionálnej kariére.

Incident mal následky

V reakcii na incident neumožnil Slovenský zväz ľadového hokeja Molnárovi účasť na záverečnej príprave hokejovej reprezentácie do 20 rokov na vtedajšom juniorskom šampionáte v Kanade.

Neskôr nebol ani súčasťou NHL draftu, v ktorom sa do zámorských klubov dostali jeho spoluhráči z ročníka 2005. Zo súpisky ho tiež vyradil jeho doterajší klub Erie Otters v juniorskej súťaži Ontario Hockey League, hoci nie je jasné, či v tomto rozhodnutí zavážil dva roky starý incident.

Do 25. októbra trénoval s extraligovou Nitrou. Ako však informoval portál Šport24, hráčov agent Marcel Sakáč oznámil, že Molnár sa do OHL vráti.

Pozrite si, ktorí slovenskí hráči sa predstavili v aktuálnej sezóne NHL:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok