Minister Šaško predstavil prvú členku svojho tímu poradcov. S odborármi je ochotný diskutovať o všetkom okrem platov

dnes 13:59 , Aktualizované: dnes 19:12

Minister zdravotníctva Kamil Šaško buduje nový poradný tím. V pondelok (28. októbra) predstavil meno prvej odborníčky. Informoval aj o aktuálnej situácii ohľadom rokovaní s lekárskymi odborármi.

Prvou členkou poradcov ministra je docentka chirurgie s atestáciou v oblasti klinickej onkológie Eliška Kubíková, ktorá pracovala 8 rokov na detskej chirurgii a vyše 13 rokov strávila v ambulantnom sektore.

V súčasnosti pôsobí ako zástupkyňa prednostu Anatomického ústavu LF UK v Bratislave.

Minister zdravotníctva na tlačovej konferencii komentoval aj pokračujúce rokovania s odborármi. Je s nimi ochotný hovoriť o všetkom, okrem ich platov. 

Výstavba Rooseveltovej nemocnice

Minister zdravotníctva tiež konštatoval, že výstavba Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici, financovaná aj zo zdrojov plánu obnovy, ide podľa plánu. Spolu s podpredsedom vlády Petrom Kmecom (Hlas-SD) sa v pondelok prišli osobne presvedčiť, ako napredujú stavebné práce na novej nemocnici 21. storočia.

„Rooseveltova nemocnica prechádza významnou zmenou, a to nielen z pohľadu samotného mesta, kraja, ale z pohľadu budúcnosti zdravotnej starostlivosti na Slovensku. Spoločne stojíme pred veľkou výzvou významných investičných projektov a tou je v tomto prípade riadne dokončenie začatých rekonštrukčných prác tak, aby tu bola nová moderná nemocnica. Riaditeľka nemocnice Miriam Lapuníková a jej tím má moju plnú dôveru v tom, že stanovené termíny budú dodržané a z toho, čo som videl, som presvedčený, že tomu tak aj skutočne bude,“ zdôraznil Šaško.

Lapuníková ubezpečila, že s celým tímom a zhotoviteľom stavby robia všetko pre to, aby sa podarilo práce zrealizovať v stanovených míľnikoch a harmonograme.

Ako minister zdôraznil, jeho prioritou je dokončenie významných investičných projektov, a nielen v Banskej Bystrici, ale aj v Martine či v Prešove, v riadnych termínoch. Plánuje to monitorovať na týždennej báze.

Pozrite si reportáž z 24. októbra o tom, že platy lekárov budú rásť pomalšie.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok