Ukrajinci si vybrali za cieľ závod na etanol. Rusi na dronový útok odpovedali, zásahom odpojili mestá od prúdu

dnes 06:34 , Aktualizované: dnes 12:06

Ukrajinské drony zaútočili na priemyselné podniky v ruskej Voronežskej oblasti, potvrdil gubernátor Alexander Gusev. Naopak, ukrajinské úrady hlásia 21 zranených po ruských útokoch v Charkove a poškodenia kritickej infraštruktúry.

Rusko Ukrajina
Foto: TASR/AP
Ilustračná fotografia.

Gubernátor Voronežskej oblasti Alexander Gusev uviedol, že ukrajinský dronový útok zasiahol dva miestne podniky a zranil dvoch ľudí. V jednom prípade vznikol po dopade dronu požiar.

Podľa telegramových kanálov boli počuť dve explózie v blízkosti závodu na výrobu etanolu v obci Krasnoje vo Voronežskej oblasti.

Ostali bez prúdu

Šéf ukrajinskej Charkovskej oblasti Oleh Syněhubov napísal, že v druhom najväčšom ukrajinskom meste Charkovoa neďalekom Čuhujive bolo pri niekoľkých ruských vzdušných útokoch zranených 21 ľudí a poškodená séria budov.

Pri ruských útokoch 26. októbra zomrelo v ukrajinskom Dnipre šesť ľudí. V Kyjeve zabil dron 15-ročné dievča:

Časti dvoch ukrajinských oblastí sa ocitli bez prúdu po tom, ako ruské útoky poškodili kritickú infraštruktúru. "Kvôli následkom nočných nepriateľských útokov boli v niektorých okresoch Sumské a Poltavské oblasti zavedené núdzové odstávky prúdu," uviedol prevádzkovateľ ukrajinskej rozvodnej siete Ukrenerho.

Ukrajinské letectvo informovalo, že ruské sily vypustili na Ukrajinu 100 útočných dronov Šáhed, pričom niektoré z nich zasiahli civilnú infraštruktúru.

V rade ukrajinských oblastí zostrelila protivzdušná obrana celkovo 66 bezpilotných prostriedkov, na 24 z nich sa "stratilo" a štyri odleteli smerom do Ruska či Bieloruska.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok