Danko varoval Sakovú: Bez plánu ju čaká osud Dolinkovej. Šutaj Eštok odporúča šéfovi SNS riešiť vlastné problémy

dnes 14:11 , Aktualizované: dnes 18:42

Predseda SNS Andrej Danko ostro kritizoval ministerku hospodárstva Denisu Sakovú (Hlas-SD) za meškanie v oblasti adresnej energetickej pomoci pre domácnosti.

Šutaj Eštok Danko
Foto: TASR/ J. Novák, J. Krošlák

V relácii televízie Markíza uviedol, že ak Saková čoskoro nepredloží konkrétny plán, môže ju postihnúť rovnaký osud ako bývalú ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú, ktorá musela opustiť svoju funkciu.

Už včera bolo neskoro

Danko ďalej zdôraznil, že je nevyhnutné konať rýchlo, keď na otázku moderátorky, kedy vláda rozhodne o energetickej pomoci, odpovedal: „Už včera bolo neskoro.“

Šutaj Eštok: Danko by sa mal venovať vlastným problémom

Na Dankove slová okamžite reagoval predseda Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok, ktorý mu odkázal, aby sa zameral na vlastné problémy: „Odporúčam pánovi Dankovi, aby konečne začal venovať viac energie riešeniu vlastných problémov a prestal sa zameriavať na ministrov Hlasu, ktorí si poctivo robia svoju prácu a za ktorými sú jasné výsledky.“

Reagovala aj Saková

Sklamanie nad Dankovou rétorikou vyjadrila aj samotná ministerka. „Rada si sadnem s Andrejom Dankom v krátkom čase a vysvetlím systém nastavenia kompenzácií,“ uviedla Saková na sociálnej sieti.

Šimečka varuje pred plošnými dotáciami

K téme sa vyjadril aj predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka, ktorý upozornil, že vláda by nemala dotovať energie plošne, pretože na to Slovensko nemá dostatok finančných prostriedkov.

Obáva sa, že vláda nakoniec zvolí jednoduchšiu cestu, čo by mohlo viesť k rovnakému výsledku ako v minulosti.

Rokovania o energetickej pomoci pokračujú

Ministerka Saková ešte pred tromi týždňami oznámila, že rezort hospodárstva vedie rokovania so Slovenskými elektrárňami s cieľom podpísať implementačnú zmluvu, ktorá bude kľúčová pre konkrétne kroky v rámci pomoci domácnostiam.

Táto adresná pomoc, ktorá súvisí s cenami energií, bude predstavená až po súhlase premiéra Roberta Fica a ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka.

Saková uistila verejnosť, že včas oznámia detaily pomoci po zasadnutí koaličnej rady, a zdôraznila, že zvýšenie cien energií nie je len problémom Slovenska, ale aj celej Európskej únie.

Vláda tak čelí tlaku, aby rýchlo prijala konkrétne opatrenia, ktoré by zabránili nárastu cien energií, pričom verejnosť očakáva riešenie, ktoré nebude finančne neúnosné pre štát ani pre domácnosti.

O koľko zdražie elektrina a teplo? To v ta3 prezradil predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Jozef Holjenčík:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok