V metropole Turca to vrie. Protesty obyvateľov nepomohli, parkovacia politika ich tvrdo zasiahne

V Martine to vrie pre novú parkovaciu politiku. Ako prví sú na rane obyvatelia centra mesta. Nič im však neboli platné protesty ani námietky. Nové dopravné značenia pribúdajú, a o pár dní už nabehne systém na ostro.

S Dušičkami sa bude v Martine aj po novom parkovať. Centrum mesta je ako prvé na rane. Pribudli nové značenia, ale aj jednosmerky, čo nahnevalo ľudí, ktorí sa ocitli v dopravnom bludisku.

“Hovoria, že ulice nevyhovujú, že sú úzke, ale na to, aby vyhovovali, ako prístupová cesta na parkovisko pre inú štvrť, teda pre novú Ľadoveň, to vyhovuje,” uviedol rezident Ľubomír Pinčiar.

“No len treba povedať, že tak, ako to funguje teraz, nie je v súlade s vyhláškou. Sú to de facto často prerobené chodníky na miestne komunikácie,” povedal predseda predstavenstva Mestskej parkovacej spoločnosti v Martine Peter Gavorník.

Námietky a protesty nepomohli

Nespokojným Martinčanom však nepomohli námietky ani protesty. Tlak na mestských poslancov chceli vytvoriť aj na poslednom zastupiteľstve. Nič im to však nebolo platné.

“Asi nepoznám Martinčana, ktorý by bol spokojný s tým, ako sa v Martine parkuje. Pre mňa je teda jednoznačne jasné, že potrebujeme nejakú reguláciu parkovania,” povedal poslanec MsZ v Martine Jozef Petráš (nezávislý).

Volanie verejnosti nevypočuli

“No ja som nesmierne sklamaný, že naši volení zástupcovia a primátor nevypočuli volanie verejnosti a v podstate už štyri roky sústavne navrhujem zmeny k lepšiemu,” povedal poslanec MsZ v Martine Milan Ftorek (nezávislý).

Nie je to samozrejme len o novom dopravnom značení. S nimi prichádza aj drahšie parkovné. O to viac bežných obyvateľov podráždilo, že poslanci, ktorí pôsobia v parkovacej spoločnosti získali zaujímavé odmeny.

Trápia sa s novou parkovacou politikou už štyri roky

“Napríklad toto leto si vyplatili po 3-tisíc eur orgány tejto parkovacej spoločnosti a bolo to naozaj až také cynické,” dodal poslanec MsZ.

“Došlo k tomu na základe rozhodnutia valného zhromaždenia. Ja si nemyslím, že je to niečo neštandardné,” povedal predseda predstavenstva Mestskej parkovacej spoločnosti v Martine Peter Gavorník.

“Je to zlodejina prvého zrna, je to najväčšia zlodejina, aká v Martine kedy bola.” uviedol rezident.

“Nesúhlasím s tým, že by sa tu šafárilo. Plníme si všetky zákonné náležitosti a nemôžem súhlasiť s týmto tvrdením, je to proste zavádzanie verejnosti," dodal predseda predstavenstva Mestskej parkovacej spoločnosti v Martine Peter Gavorník.

Martin sa trápi s novou parkovacou politikou už štyri roky. Veľké upratovanie na sídliskách v minulosti skončilo fiaskom. Tentoraz však mesto už ustúpiť nemieni. 

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok