Podvodník zo Zvolena zarábal na falošných vstupenkách. Oklamal tisíce ľudí, na biznis využíval aj biele kone

Pod zámienkou zaslania vstupeniek na koncert či zápas vymáhal od ľudí peniaze. Za sebou nechal obvinený muž len tisíce sklamaných fanúšikov a polmiliónovú škodu. Na medzinárodný, nelegálny biznis mladík využíval aj biele kone.

NCODK polícia
Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Policajná akcia „COLDPLAY“ v okrese Zvolen odhalila rozsiahlu schému podvodov, pri ktorej bol obvinený 24-ročný muž z legalizácie výnosov z trestnej činnosti.

Prehliadka aj zaistenie dôkazov

Operácia, ktorú viedli policajti z odboru finančného vyšetrovania Prezídia Policajného zboru v spolupráci s krajskými jednotkami, vyvrcholila niekoľkými domovými prehliadkami a zaistením dôkazov.

Muž je momentálne stíhaný väzobne na základe rozhodnutia súdu.

Tisíce poškodených a polmiliónová škoda

Trestná činnosť sa týkala podvodného predaja vstupeniek na športové a kultúrne podujatia vrátane Majstrovstiev sveta v hokeji, zápasov Ligy majstrov, či koncertov skupiny Coldplay a Taylor Swift.

Po zaplatení vstupenky zákazníci nikdy nedostali. Polícia odhaduje, že viac ako 2 000 obetí z viacerých krajín utrpelo škodu presahujúcu 500 000 eur.

Vyšetrovanie odhaľuje medzinárodný presah tejto schémy, v ktorej sa používali „biele kone“ na zakladanie účtov a získavanie mobilných čísel pre rýchle finančné transakcie.

Polícia naďalej pátra po ďalších poškodených a vyzýva verejnosť na spoluprácu.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok