Dali by ste za vstupenky na hokej 500 eur? Pozor na tie falošné, podvodníci majú overené taktiky

5.4.2024 15:38 , Aktualizované: 5.4.2024 15:57

Do začiatku hokejových majstrovstiev sveta zostáva už iba o niečo málo viac ako mesiac. Vstupenky na zápasy Slovenska sú vypredané. Na rôznych internetových portáloch ich však ľudia stále ponúkajú. Odborníci ale takéto lístky kupovať neodporúčajú.

Slováci patria medzi najskalnejších fanúšikov. Za hokejistami každý rok cestujú naprieč celou Európou. Tentokrát im situácia praje ešte viac. Slovensko totiž bude hrať šampionát v Ostrave, iba pár kilometrov od našich hraníc. 

Keď organizátori spustili predaj vstupeniek, na slovenské a české zápasy sa vypredali do dvoch hodín. Internet je teraz plný ponúk od ľudí, ktorí situáciu využili a nakúpili viacero lístkov. 

Šesť denných lístkov

"To obmedzenie tam bolo komunikované, že bolo tam 6 denných balíčkov a 6 denných lístkov, aby sa nestalo, že niekto odíde so 100 lístkami," povedal redaktor portálu sport.sk Martin Toth-Vaňo.

Priekupníci však vstupenky nakúpili opakovane a teraz ich predávajú podstatne drahšie. Za niektoré zápasy si pýtajú aj 500 eur. 

"Nie je to nič nové a podľa mňa sú to aj už známe firmy a osoby, ktoré s týmto pracujú," hovorí.

Medzi vstupenkami na internetových portáloch však môže byť viacero falzifikátov. Očakávajú to aj organizátori.

Šampionát v plnej miere

"Spolupracujeme intenzívne s políciou ČR, ktorá bude mať pracovisko pri každej hale a bude sa to snažiť riešiť. Keď však nebudete vpustení do haly, okrádate sa o možnosť vidieť šampionát v plnej miere," informuje vedúci odboru ochrany spotrebiteľa SOI Marián Jargaš.

Slovenská obchodná inšpekcia upozorňuje, aby sa fanúšikovia úplne vyhli vstupenkám z takzvanej druhej ruky. Ak by však predsa len od internetových predajcov nakupovali, majú si pýtať zmluvu. 

"Spolupracujeme intenzívne s políciou ČR, ktorá bude mať pracovisko pri každej hale a bude sa to snažiť riešiť. Keď však nebudete vpustení do haly, okrádate sa o možnosť vidieť šampionát v plnej miere," tvrdí vedúci mediálneho oddelenia šampionátu Miloš Židík.

Slovenská obchodná inšpekcia upozorňuje, aby sa fanúšikovia úplne vyhli vstupenkám z takzvanej druhej ruky. Ak by však predsa len od internetových predajcov nakupovali, majú si pýtať zmluvu. 

Identifikovaný predávajúci

"Kde bude jasne identifikovaný predávajúci, kupujúci a predmet kúpy. A práve táto zmluva môže slúžiť na ďalšie konanie, ak by sa chcel domáhať práv súdnou cestou," hovorí Jargaš.

Organizátori ale fanúšikom posielajú ešte malú nádej. Do predaja sa totiž v najbližších týždňoch chystajú uvoľniť ešte posledných niekoľko desiatok vstupeniek, ktoré mali doteraz rezervované pre partnerov. 

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok