Pes na vrchole pyramídy v Gíze štekal na vtáky. Paraglajdista zachytil bizarnú situáciu na video

Začiatkom októbra lietal Američan Alex Lang na motorovom paraglajde v oblasti egyptských pyramíd v Gíze, keď ho zaujal veľmi nezvyčajný výjav. Na samom vrchole jednej z monumentálnych stavieb sa potuloval pes.

pes
Foto: X/Pixel Property

Dvadsaťsedemročný Američan letel okolo pyramíd v rámci podujatia organizovaného spoločnosťou Sky One Egypt. Hviezdou predstavenia však bol jeden z miestnych psov, ktorého si paraglajdista všimol na vrchole Rachefovej pyramídy, uviedol denník The Washington Post.

Pes sa na plošine ležérne prechádzal, pobehoval a niekoľkokrát zaštekal. "Možno sa snažil odplašiť vtáky, aby mal ten skvelý výhľad len pre seba," komentoval nezvyčajný pohľad Alex Lang.

Marshall Mosher, ktorý bol jedným z organizátorov podujatia, neskôr dodal, že psy sa v okolí pyramíd vyskytujú pomerne často, ale na samom vrchole ešte nikdy žiadneho nevidel, hoci v tejto oblasti už niekoľkokrát letel. Aj keď sa psy na pyramídach vyhrievajú celkom bežne, vždy je to na oveľa nižších "poschodiach".

Virálna senzácia

Rachefova pyramída je o niečo menšia ako najväčšia a najznámejšia Cheopsova pyramída, jej najvyšší bod sa však nachádza vyše 136 metrov nad zemou. "Keby som bol túlavý pes z Káhiry, tiež by som na ňu chcel vyliezť," zhodnotil situáciu s humorom Mosher.

Langove zábery sa stali na internete virálnymi. Niektorí ľudia ich komentovali v zmysle, že pes si môže odškrtnúť ďalšiu položku na zozname životných cieľov, iní špekulovali, či nejde o Anupa, staroegyptského boha smrti, ktorý je tradične zobrazovaný s vlčou hlavou.

Jeden používateľ sa zamýšľal nad predstavou psa, ktorý lezie na "monument opradený históriou a slávou bez toho, aby si čokoľvek z toho uvedomoval". A to len preto, aby štekal na vtáky z výšky. "Zvieratá sú jednoduché, ale úžasné stvorenia!" uzavrel svoju úvahu pisateľ.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok