Pohotovostná služba pre deti v Partizánskom končí. Pediatri nezvládali slúžiť vo viacerých nemocniciach naraz

dnes 09:04

Ambulantná pohotovostná služba (APS) pre deti a dorast v Partizánskom vo štvrtok (24. 10.) skončí svoju prevádzku. Pre jej fungovanie nevedeli zabezpečiť dostatok lekárov.

pohotovosť, nemocnica, ambulancia Kramáre
Foto: Facebook/Univerzitná nemocnica Bratislava (ilustračná fotografia)

Pacienti môžu využiť APS v okolitých mestách, obrátiť sa môžu i na detské oddelenie v partizánskej nemocnici.

"Ambulantná pohotovosť pre deti skončí práve tento týždeň, a to preto, lebo šesť pediatričiek nie je schopných v okrese zabezpečiť ambulantnú pohotovosť v doplnkovom bode a ešte aj slúžiť v Topoľčanoch. Nie je to v ich fyzických silách," vysvetlil primátor Jozef Božik.

Náhradné pohotovosti

Rodičia s deťmi sa stále budú môcť podľa neho obrátiť i na ambulantných pediatrov. Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS), ktorého je Božik predsedom, v rámci úpravy zákona presadilo to, aby každý pediater jeden deň v týždni pracoval do 16.00 h. Kontakty nájdu rodičia na internete. "Medzi 16.00 h a 20.00 h v pracovných dňoch budú musieť ísť rodičia na pohotovosť do Topoľčian, respektíve budú môcť využiť služby iných pohotovostí v rámci okolia, v Bojniciach či Nitre," doplnil Božik.

V partizánskej nemocnici podľa neho naďalej funguje detské oddelenie. "Po 20.00 h tak budú môcť rodičia s dieťaťom zájsť tam," dodal.

Pozrite si reportáž o detskej nemocnici v Banskej Bystrici zo 14. októbra:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok